Бахаров се изправя пред съда

13.02.2020 13:17 | Видян 1110 пъти

Бахаров се изправя пред съда

Готов е резултатът от кръвната проба, взета от актьора Явор Бахаров, който бе задържан в събота в Банско да шофира след употреба на алкохол и наркотици. Анализът е показал наличие на 1,42 промила алкохол, след като направената проба с дрегер отчете 1,3 промила алкохол в издишания въздух, съобщи районният прокурор на Разлог Ружена Кондева, предава Монитор.

Това означава, че 34-годишният актьор ще застане за пореден път пред съда и може да получи ефективна присъда. Бахаров бе задържан в събота в курортния град, след като патрулни полицаи забелязали, че автомобилът му "Мицубиши" се движи странно по една от главните улици.

Направени са и полеви тестове за наркотици, които са отчели кокаин и канабис.

Районната прокуратура в Разлог вече повдигна две обвинения срещу Явор Бахаров, а ситуацията му е утежнена, тъй като актьорът вече е осъждан три пъти, а една от присъдите му е именно за шофиране след употреба на алкохол.

По закон всеки водач с над 1,2 промила алкохол подлежи на наказателна отговорност. Предвидената в Наказателния кодекс санкция е от 1 до 2 години затвор и глоба от 200 до 1000 лева. Ако престъплението е извършено в условията на рецидив, какъвто е случаят с Бахаров, наказанието се увеличава - лишаване от свобода от една до пет години и с глоба от 500 до 1500 лева. Същевременно санкцията за шофиране след употреба на наркотици е затвор от 1 до 3 г. и глоба от 500 до 1500 лв.

Явор Бахаров може да отърве затвора, ако се споразумее с прокуратура за условно наказание и то бъде одобрено от съда. В момента той е с наложена мярка за неотклонение - парична гаранция в размер на 5000 лева. Актьорът нае двама адвокати да го защитават.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !