Успелите българи в тандем излизат в книга

13.02.2020 09:20 | Видян 195 пъти

Успелите българи в тандем излизат в книга

„1 + 1 = 1“ е книга за партньорството между талантливи, ярки, силни и вдъхновяващи личности, които не се страхуват нито от своето его, нито от егото на другия. Такъв е неписаният закон на успеха във всяко партньорство, независимо между какви хора и в каква сфера е то – двамата в тандема да имат и чувстват пълната свобода да бъдат себе си.

В книгата, с печата на издателство „Книгомания“ са представени: Даниела Кузманова- Румен Бояджиев, Мария Гроздева-Валери Григоров, Бойка Велкова-Теодосий Спасов, Дарина Янева-Андрей Янев, Памела Никълсън-Васко Василев, Десислава Стоянова-Александър Кадиев, Борис Панкин-Мариан Бачев, Ернестина Шинова-Андрей Слабаков, Хилда Казасян-Хирсто Йоцов, Кирил Вътев-Тодор Вътев, Сибина Григорова-Асен Григоров, Марио Мишев-Иван Кънчев, Иван Нестеров-Амебата-Димитър Ковачев-Фънки, Архимандрид Алексий и Катя-Здравко от Ритон. Авторката Веселина Паскова е завършила българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Била е програмен редактор в Националния дворец на културата – София.

Съставител е на три сборника „Зелени разкази“, в които са събрани творбите на съвременни български писатели на екологични теми. Заедно с Орлин Горанов е съавтор на автобиографичната му книга „Да започнем отначало“. Автор и сценарист е на публицистични телевизионни предавания и документални филми за БНТ, има дългогодишен опит като специалист в маркетинга и рекламата. Обича да работи в екип и е убедена, че това е начинът да се постигне успех във всяко начинание. Обича музиката, животните, пътуванията, планината, морето, тениса и ските. Живее в София със своя съпруг, сина си и домашните си любимци – куче и котка. Според народопсихологията българите често сме определяни като индивидуалисти и трудно вписващи се например в по-голяма група с обща цел.

Книгата „1+1=1. Успели българи в тандем“ (Книгомания) от Веселина Паскова обаче опровергава това твърдение, като ни показва 15 от най-успешните партньорства. Сред включените двойки ще срещнете спортисти, художници, музиканти, бизнесмени, актьори, журналисти, като общото между тях е не само постигнатият успех, а и балансът, „напасването“ на две силни и харизматични личности. В този поток на мисли изображението на корицата никак не е случайно – лодка с гребла – гребците трябва задължително да са в синхрон, с определен ритъм и да следват една посока; иначе усилията им биха били напразни. Този своеобразен сборник от истории за успеха не само представя различни биографии, а разглежда редица важни теми – като доверието, компромиса, любовта, свободата, егото, които преминават като лайтмотив в историите.

Всеки партньор от тандемите разказва своята житейска гледна точка какво е трябвало да преодолее и каква е неговата „формула“ за постигането на единност. Много от заглавията в книгата са находчиви метафори на „тандем“ – „контрапункти“ създават музика, „два баса на една струна“, „съвършената комбинация“, „братя по оръжие“, „едно е повече от две“, „отборът“… За читателите остава задачата да четат „между редовете“ и да си „вземат“ толкова „единици“ мъдрост от чуждите послания, колкото им е нужен за постигането на личен успех.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Енджи Касабие забрани преяждането

На борба с преяждането! зове диетоложката Енджи Касабие....

Венци Венц заживя с новата си

От скука или от любов, рапърът Венци Венц се нанесе при...

Няма коментари към тази новина !