Канадците гневни – не искат да плащат за Хари и Меган

12.02.2020 16:38 | Видян 901 пъти

Канадците гневни – не искат да плащат за Хари и Меган

Канада не трябва да плаща за гарантиране сигурността на принц Хари и съпругата му Меган, които се преместиха да живеят в страната. Това показват данните от проучване на „Nanos Research“, направено за CTV. Според 77% от анкетираните двамата не са представители на кралицата в Британска Колумбия.

Едва 19% от канадците, участвали в допитването, са посочили, че нямат нищо против това страната им да поеме част от разходите за сигурността на съпрузите.

Над две трети от канадците са отговорили, че Хари, Меган и синът им Арчи ще бъдат по-добре уважавани в Канада, отколкото във Великобритания.

Само 32% от анкетираните подкрепят поддържането на връзка между Канада (която е конституционна монархия) и кралското семейство. 28% са посочили, че донякъде подкрепят тази възможност. А други 35% са категорични, че искат премахването на всякакви връзки с британската монархия, които ще се отразят на джоба им.

В проучването са участвали 1 003 канадци. Те са отговаряли на въпроси по телефона, както и онлайн.

До момента все още не е ясно кой ще се грижи за сигурността на внука на Елизабет Втора и неговата съпруга. По всичко личи, че за момента те се чувстват много по-спокойни извън Великобритания. Въпреки това, двамата съпрузи пазят строго личния си живот и наскоро предупредиха медиите да внимават. Причината за тяхното недоволство бяха снимки, направени по време на първата разходка на Меган с Арчи и домашните ѝ любимци.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Metallica ще обиколи щатите през...

След като им се наложи да преместят датите за турнето си...

Независимото изкуство със 7,5 млн....

Независимият културен сектор ще загуби почти 7,5 милиона...

Няма коментари към тази новина !