Силвия Лулчева в #Мъжътмиевиновен

12.02.2020 13:07 | Видян 997 пъти

Силвия Лулчева в #Мъжътмиевиновен

Когато две жени обединят таланти, стават чудеса. Когато се скарат, настава малък апокалипсис. Потвърждение за първото е моноспектакълът на превъзходната и като комедийна актриса Силвия Лулчева „#Мъжътмиевиновен“ по доброжелателно-ироничния текст на Лиза Шопова, писан специално за дамата с най-изкусителния глас в родната арт панорама. За второто пък говори ситуацията в пиесата, която се играе в новия клуб на Сатиричния театър „Хепи Сатира“.

Героинята на Силвия е театрална примадона в зората на своите 50 години, която току-що е нокаутирала нетактична млада колежка и вероятно й е счупила носа. От случката, станала, разбира се, извън зрителния обсег на публиката, започва да тече невероятният монолог на актрисата, „сканиращ“ големите страхове и дребните и по-едри женски прегрешения на тази коварна зряла възраст: предателствата на отпускащото се тяло, конкуренцията на новоизгряващите ку...кошути, изневерите с „младо агнешко“...

Докато си разказва преживелиците, героинята на Лулчева, като един многорък Шива, разговаря по телефона с майка си, с дъщеря си, с маникюристката, при която подозира, че си е изгубила обицата... После пък, изхождайки от собствения си аршин, започва да подозира в същите простъпки съпруга си, вкарвайки се с неподражаема лекота в нов филм... За да прозре накрая, че е една „кокошка с мъж слънце“ в тази обагрена с ярко чувство за хумор и незлоблива към силния пол женска изповед.

Лиза Шопова – авторка на пореден театрален бестселър, е и режисьор на сценичните вълнения на Силвия Лулчева, а сценографията, включваща огледала между портрети на световни кинозвезди, е на Антония Попова, предава Монитор.

Снимка: Сатиричен театър

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Българското село - вече в неделя от...

От 31 март „Българското село“ ще се излъчва всяка неделя...

ЗаПлетени истории: Завръщането на...

Плетените дрехи са хит в световните трендове, хем за...

Няма коментари към тази новина !