Том и Джери на 80 г.

10.02.2020 11:23 | Видян 1192 пъти

Том и Джери на 80 г.

Анимиран котарак, раздразнен от досадната мишка, която живее в дома му, измисля подъл план да я залови, като залага капан с вкусно сиренце. Умната мишка, разгадала плана, безопасно измъква сиренето и препуска към дупката си с пълен корем, пише БГНЕС.

Вероятно можете да се досетите какво се случва след това. Историята завършва както почти винаги: котаракът пищи от болка, след като поредният му унищожителен план се е обърнал срещу него.

Сюжетът може да е познат, но историята зад него може да не е.
Анимационната поредица извървява пътя от наградата на Академията до филмова продукция, проникнала зад Желязната завеса от студената война - така Том и Джери, които тази година навършват 80 години, се превръщат в една от най-известните двойки анимационни герои в света.

Дуото се ражда от отчаянието на анимационния отдел на MGM, където работят създателите му - Бил Хана и Джо Барбара. Те се мъчели да постигнат успеха на други студия, създали хитови герои като Мики Маус.

От скука аниматорите, и двамата ненавършили 30 години, започнали да рисуват собствените си идеи. Барбара си спомня, че харесали простата концепция за анимационен филм за котката и мишката, с конфликти и преследване, въпреки че това било правено безброй пъти преди.

Първият епизод вижда бял свят през 1940 г. Дебютът е хит и студиото печели "Оскар" за най-добър анимационен късометражен филм. Въпреки работата си, аниматорите не били кредитирани за победата.

Промяната настъпва след писмо от влиятелен индустриалец от Тексас с питане кога ще види още епизоди за „прекрасните анимационни котка и мишка“.

Така Джаспър и Джинкс, както се казват в първия епизод стават Том и Джери.

Понякога приятели, понякога врагове - тяхното съперничество и карикатурно насилие става любимо и на възрастните в киносалоните.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Новият албум на Бионсе е тук

Албумът на Бионсе е тук. Нейният нов по-дългосвирещ...

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Няма коментари към тази новина !