Едно световно нещо имаме и го затриваме заради смешни пари

07.02.2020 16:10 | Видян 1818 пъти

Едно световно нещо имаме и го затриваме заради смешни пари

България остана с едно световно нещо в изкуството – международния балетен конкурс във Варна. И го спира, понеже нямала 50 или 100 хиляди лева да го поддържа.

По-голям срам от това няма! Особено, след като на някои им се виждаха „смешни пари“ 753 000 лева плюс още петдесетина бона за съдебни разходи, които същата тази държава от същия културен бюджет подари на ВАРНЕНСКА строителна фирма, която си остави ръцете на софийското Ларго. Или вече забравихме онзи гръмовен скандал!  Говорим за същата тази „морска столица“, която дава по 40 милиона лева на километър за булевард, който три пъти пропадна в първите 3 седмици след откриването си!

Затриването на международния балетен конкурс гръмна в деня, когато изяснихме, че Министерството на туризма ще даде 6 милиона лева джакпот за реклама на България с условието, който ще го вземе, вече да го е вземал в предишни години. Госпожа министърът на туризма, в чийто кабинет може да се чуе чалга, твърди, че иска у нас да идват повече хай туристи – хора с пари, с класа. Как тази работа се връзва със закриването на международния балетен конкурс – единствената световна атракция на нашето море?! Че и програма сме били имали за насърчаване на неплажните атракции на крайбрежието, разбирате ли – по нея ще похарчат нахалост много по-големи пари, отколкото се искат за спасяването на конкурса.

А той е толкова голям, колкото управляващите мисирки не могат да си представят – 90% от светилата на това най-фино изкуство през последните 55 години са свързани и гордо са присъствали на него като участници или жури. И не само руските суперзвезди на двете епохи, в които живеем оттогава, но също японски, корейски, американски, френски, даже кубинските виртуози на танца като Алисия Алонсо, починала неотдавна. Сравняват го с Олимпиада и то е абсолютно справедливо...С какво друго мащабно световно събитие като балетния конкурс можем да се похвалим в държавата, хрумва ли ви?!

Някой съвсем съзнателно иска да затрие и последните остатъци от цивилизованост и култура в тази доведена до подивяване от наглеци нация. От нас зависи да не го позволим!

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Няма коментари към тази новина !