Блатечки качи 15 кг за да изиграе Буров

06.02.2020 12:37 | Видян 1404 пъти

Блатечки качи 15 кг за да изиграе Буров

„Престанах да тренирам и въобще не внимавах за храната. Но най-интересното е, че много бързо успях да сваля килограмите...“.

Така актьорът Асен Блатечки разказва за преобразяването си в Атанас Буров във филма „Останалото е пепел“. А превъплащаването преминало през качването на 15 кг.

Само месец след приключването на снимките обаче атлетичният Блатечки успява да се върне в старата си форма, като набляга предимно на плодове, а с фитнеса си наваксва с тренировки почти всеки ден, предава 24 часа.

В лентата зрителите ще видят Блатечки Атанас Буров, български финансист и политик от 40-те години на миналия век. Това е първото кинопревъплъщение на Блатечки историческа личност. Реалният образ на българския дипломат и финансист Буров впечатлява актьора с патриотизма, постоянството и непреклонността в името на родината, както и с директния си, на моменти дори циничен характер, по което Блатечки намира прилика със самия себе си.

Диляна Попова също е с роля във филма.

Рамо до рамо с него с него в лентата е и половинката му Диляна Попова. Освен тях, в „Останалото е пепел“ ще видим  Нейтън Купър, Бен Крос, Неда Спасова, Евгени Будинов, Петър Райжеков, Симеон Лютаков, Свежен Младенов и др.

За да вземе интервю от банкера Буров, в София пристига американският репортер Джордж Смит, в чиято роля е Нейтън Купър. Американецът попада в поредица от интересни ситуации с неочаквани развръзки, романтична изненада от съдбата и доста обрати, които оставят следи за цял живот. В късните си години Джордж (в ролята Бен Крос) се завръща към своите спомени, за да разкаже събитията от онези години.

Във филма са използвани автентични архивни кадри от разрушената по времето на Втората световна война София, а безупречната автентична визия е дело на художник-сценографът Боряна Минчева.

Режисьор на лентата е Георги Костов, сценарият е на писателя Александър Томов, оператор е Емил Топузов, а музиката е на композитора Петко Манчев.
Романтичната историческа драма „Останалото е пепел“ тръгва по кината от 6-ти март.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Дуа Липа снима в Олимпийския басейн в...

Дуа Липа пусна музикалния си видеоклип към най-новия си...

Средна класа е когато...

Средна класа - когато банката ви отказва кредит, поради...

Няма коментари към тази новина !