43 талантливи българчета се борят за приза Дете на годината

05.02.2020 13:34 | Видян 1083 пъти

43 талантливи българчета се борят за приза Дете на годината

43 талантливи българчета се борят за приза Дете на годината в категориите спорт, академични постижения, изкуство, доброволчески и хуманитарни инициативи и иновативни проекти и технология. Победителите ще бъдат избрани и наградени на официална церемония от 19 ч. на 7 февруари т.г. в зала ЕФЕ, х-л Маринела, София. Ще бъдат обявени също Детски учител на годината и Детски треньор на годината.

Журито е съставено от многоуважавани членове в спорта, изкуството и обществения живот: най-успешният български гимнастик Йордан Йовчев,  вицепрезидентът на Българската федерация по Художествена гимнастика Мария Петрова, актрисата Стефания Колева, театралният продуцент Кирил Кирилов, художникът Недко Солаков и бизнес дамата Кремена Домусчиева.

В инициативата се включват и децата от вокална група „Бон-Бон“, танцов ансамбъл „Средец“, спортен клуб по художествена гимнастика "Амарант", танцово студио „VS DANCE“, придружено от ревю на “Bapa Kids Store”. 

Дете на годината е благотворителна инициатива на сдружение Оренда. Това е неправителствена организация, чиято цел е подкрепа и развитие на децата в България. Тя се реализира в различни направления – даряване на апаратура за детски отделения в болници в София и страната, подкрепа на деца от социално слаби семейства, ин-витро процедури, спортни и културни инициативи. 

„Това събитие е вдъхновено от делата на Юли Александров. Той е на 14 години и избра вместо подаръци за своето кръщене, да събере средствата и ги дари на социално слаби малчугани от община Кюстендил. Тази инициатива ни напомни за десетките деца в страната ни, които учат, тренират, справят се с трудности и успяват, помагат и дават пример на всички. Често това остава невидимо и непризнато. Това са деца, които ще градят бъдещето ни и вярваме, че е достойно да дадем повече гласност за делата им. 

Билетите за церемонията вече са в продажба в офисите на EVENTIM. Всички събрани средства от продажбата на билети ще бъдат дарени на деца от социално слаби семейства в различни общини в страната. Искаме да помагаме, да подкрепяме и да се събираме повече единомишленици, за да има усмихнати детски лица и красиво бъдеще за България“, споделят организаторите.


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Като Меган и Хари: датски кралски...

В рамките на няколко седмици датската монархия ще...

Кралският монетен двор пуска монета...

Британският Кралски монетен двор отдава почит към...

Няма коментари към тази новина !

*}