Андре Токев: Ще има нови правила в MasterChef този сезон

03.02.2020 11:50 | Видян 1711 пъти

Андре Токев: Ще има нови правила в MasterChef този сезон

Chef Андре Токев гостува в студиото на "Тази събота" по bTV, за да разкаже за кулинарния форум "Гастрономикс" и новите предизвикателства в предстоящия сезон на MasterChef.

Топ готвачът сподели, че целта на форума, които се състоя тази седмица в София, има за цел да популяризира българската висша кухня и така е от самото му създаване. Преди години Асоциация на българските готвачи стартира инициативата в отговор на потребността на страната ни да има идентични на световните събития, за да демонстрираме концепцията на националната кухня, ресторанти, авторски рецепти и възможностите на родните готвачи. Гостуването на международни специалисти дава възможност за обмяна на опит и идеи, среща ресторантьорския и хотелиерския бизнес с производителите и дава перспективи за развитие. А презентациите на готвачи, носители на 3 звезди Mishelin дават безценни уроци на аудиторията.

Chef Токев заяви, че ясно се забелязва повишаването на кулинарната култура в България. Според него все по-голям процент от гурманите в страната търсят и оценяват авторската, интересна и вкусна кухня. Хората се интересуват все повече, имат все по-обширно знание и искат да преживяват новите неща, които готвачите създават.

По-малко от месец преди старта на новия сезон на MasterChef по bTV - на 24 февруари от 21:00 часа, Chef Андре Токев е убеден, че шоуто напълно промени мнението на хората за готвенето, за храната, за начина на хранене. Това личи и от поведението на децата като клиенти на ресторанта му. Те вече не искат пържени хапки, а се интересуват от ястията, които вълнуват него като автор, и които гледат по телевизията. Децата дори карат родителите си да се хранят по-здравословно. Готвачът повдигна завесата и за новите предизвикателства в кухнята на MasterChef.

Той разкри, че в новия сезон старанието на екипа е да постави участниците в интересни ситуации, за да пресъздаде екшъна в професионалната кухня. Това се случва с промяна на регламента на състезанието, включват се нови правила, които са променени на глобално ниво. Сред участниците се наблюдава екипност, колегиалност и позитивност.

Според Chef Токев това е много важно и необходимо на страната, тъй като с позитивност и лично участие можем да постигнем много повече. Състезателите се базират на стари, бабини рецепти, но ги трансформират в любопитни ястия. Според него всяка кухня е история и трябва да се надгражда, едновременно да се предава на поколенията и да се развива.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !