Били Айлиш ще пее на Оскарите

31.01.2020 15:56 | Видян 1415 пъти

Били Айлиш ще пее на Оскарите

Били Айлиш, която пренаписа историята на наградите "Грами" в края на миналата седмица, ще пее на предстоящата церемония за водещите киноотличия "Оскар".

Преди броени дни 18-годишната Айлиш спечели пет грамофончета, в това число и четирите основни награди - за албум, запис и песен на годината, и за най-добър нов изпълнител. С постижението си американката стана едва вторият изпълнител след Кристофър Крос през 1981 г., "обрал" в една и съща нощ основните призове "Грами".

Били Айлиш и американската Академия за кинематографично изкуство и наука, която присъжда Оскарите, оповестиха в социалните медии, че младата звезда на музиката ще излезе на сцената на "Долби тиътър" за "специално" изпълнение. Наградите на киноакадемията ще бъдат раздадени на 9 февруари.

Съобщението, че Били Айлиш ще пее на наградната церемония породи предположения, че тя ще представи за първи път тематичното парче от новия филм "Смъртта може да почака" от поредицата за Джеймс Бонд. По-рано през месеца беше оповестено, че именно Айлиш е избрана да напише песента в съавторство с по-големия си брат Финиъс О'Конъл и да я изпълни.

Тийн сензацията не е включена в списъка с изпълнители, които ще представят номинираните за "Оскар" композиции в категорията за песен от филма, включващ Елтън Джон, Идина Мензел, Синтия Ериво, Ранди Нюман и Криси Мец.

Източник: Monitor
Снимка: АП

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Новият албум на Бионсе е тук

Албумът на Бионсе е тук. Нейният нов по-дългосвирещ...

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Няма коментари към тази новина !