Бащата тръгва по кината във Франция и Полша

31.01.2020 12:23 | Видян 915 пъти

Бащата тръгва по кината във Франция и Полша

"Бащата“ - филмът, който ни накара да се гордеем, като спечели „Кристалния глобус“ в Карлови Вари през юли, ще се завърти по кината и в други европейски страни. Още през март, когато филмът ще бъде излъчен в рамките на София Филм Фест, ще стартира и широкото му разпространение в Полша.

Месец по-късно шанс да се докоснат до заглавието на Петър Вълчанов и Кристина Грозева ще имат и във Франция, предава Монитор.

Само преди дни „Бащата“ триумфира на поредния филмов фестивал – този в Триест. От италианския кинофорум продукцията си тръгна с отличието за най-добър игрален филм. „Честта е още по-голяма, предвид че наградата се присъжда не от жури, а от публиката“, допълват от екипа на лентата. В рамките на София Филм Фест, „Бащата“ ще участва в Балканския конкурс. В конкурсната програма той ще се състезава със заглавия като „Паркинг“ (реж. Тудор Джурджу), „Летящият цирк“ (реж. Фатос Бериша), „Полусестра“ (реж. Дамян Козоле), „Шевове“ (реж. Мирослав Терзич) и др.

Междувременно режисьорите се завръщат към успешната си трилогия, от която вече гледахме „Урок“ и „Слава“. Филмите вървят като поредица не защото разказват една и съща история, а защото събитията, представени в тях, са по действителни случаи, а за вдъхновение Вълчанов и Грозева използват вестникарски материали.

"В момента работим по третия филм от трилогията", потвърди Вълчанов пред медии, като добави, че вероятно и този път заглавието ще кандидатства в нискобюджетната категория в сесията на Националния филмов център. „Шансовете там са по-големи, а ние не обичаме да чакаме“, обясни Вълчанов.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !