Корона вирусът скача все по-бързо

27.01.2020 10:55 | Видян 1162 пъти

Корона вирусът скача все по-бързо

Мистериозният корона вирус се разпространява по-бързо от очакваното, а още почти нищо не е известно за него, заяви здравният министър на Китай Ма Сяоуей. „Навлизаме в по-сериозно и усложнена фаза“, гласи мнението на учените. До неделния следобед смъртните случаи вече бяха 56 при поне 2000 заразени само в Централната държава.

България последна, с цяла работна седмица закъснение започна да реагира с минимални мерки, поради тоталната неадекватност на здравния министър и неговата администрация.
Според директора на Центъра за контрол върху заразите и превенция на КНР Фу Гао няма знаци за ясна мутация на вируса до момента, но трябва допълнително продължаване на изследванията.

Продължава и дефицитът на маски и костюми за защита в провинция Хубей, в чиято 11-милионна столица Ухан тръгна заразата, стигнала и до Европа, първо до Франция. Само там в ЕС има потвърдени случи на коронавируса от мистериозния тип – за щастие, само 3. В момента се изпитват проби в Австрия, Италия вече отхвърли 2 подозрителни случая – това са хора, които са пребивавали в Ухан, за какъвто казус информира и Канада.

Китайските заводи успяват да произведат 30 000 на ден, а нуждите са за поне 100 000. В момента се строи чисто нова мащабна  инфекциозна болница в града със срок на изпълнение едва 10 дни. Алибаба, Леново, Тенсент и други световни гиганти, базирани в КНР, правят огромни кампании за даряване на средства за огнището на заразата в подкрепа на усилието на властите и на Червения кръст.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Няма коментари към тази новина !