Тече конкурс за най- добра училищна песен „Голямо Междучасие”

16.04.2009 12:15 | Видян 2489 пъти

Тече конкурс за най- добра училищна песен „Голямо Междучасие”

Над 100 училищни групи и изпълнители, изпратиха свои парчета за участие в конкурса за най- добра училищна песен „ГОЛЯМО МЕЖДУЧАСИЕ” организиран от D2 GROUP и Столична община. 43 парчета бяха одобрени и допуснати до гласуване в официалния сайт: www.d2band.com . От 4 април до 15 май всеки може да избере по електронен път песента, която харесва най-много. Само за десет дни 12 000 души са дали своя глас за участниците в конкурса.
 
Авторските парчета на учениците са най-разнообразни и като стил, и като послание. Поп, рок, хевиметъл, хип-хоп и ар енд би са най-често срещаните жанрове. Някои от песните са на български, други на английски, има и инструментали.
До този момент, в класирането водят групите Destroyer от ТУЕС, Мотив от 91 НЕГ, K.T.F от НМУ и Mind Disorder от ПГИЧЕ “Св. Методий”. Със сериозна подкрепа от гласове е и най- малкият участник в конкурса - 7 годишния първокласник Марио Кръстев.
 
В съревнованието за голямата награда, младите таланти ще се конкурират с изпълнения на живо в десет концерта, от 22 април до 13 май 2009г., които ще се проведат  в софийски училища.

Първият концерт ще се проведе на 22.04.2009г. сряда от 18:30ч.  в НМУ „Л.Пипков”. На него ще свирят група K.T.F от НМУ , група Мотив от 91 НЕГ и Марио Кръстев. Вторият концерт е на 23.04.2009г. четвъртък   в ТУЕС. Там ще забият групите Destroyer и Sick Mind. Освен тях на сцената ще се качи и Димитър Кърнев от D2, който освен, че е възпитаник на това училище е създал там и първата си група.

На 24.04.2009г.  петък  в 44 СОУ  “Неофит Бозвели” ще се изявят  рапърите от New Voice  и момичетата от Трио „София”. На 27.04.2009г.  понеделник в 22 СОУ „Г. С. Раковски” уменията си ще покажат хип – хоп изпълнителите Megan_G, Лоренцо и Столичен Жаргон. Следващите дати за концерти са 28, 29 и 30 април и 11, 12 и13 май. 
Водещ на концертите ще бъде любимецът на тийнейджърите Боби Турбото.
 
Победителят в конкурса за най-добра училищна песен ГОЛЯМО МЕЖДУЧАСИЕ  ще бъде обявен на голям финален концерт пред НДК, с участието на групите D2 и Gravity Co на 20 май 2009г. Той ще получи и Голямата награда: запис на песен в професионално студио, заснемане на видеоклип, директно участие в националния конкурс „Ти Си Върхът Ама Само Баба Ти Го Знае” 2009 година.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Силвестър Сталоун се присъединява към...

Силвестър Сталоун е един от най-новите членове на частния...

Иво Танев написа Урок за мъже

Истории от близо и далеч, сервирани с обилно количество...

Няма коментари към тази новина !

*}