Оперната прима Гергана Николаева става музикален ментор в нов проект

22.01.2020 11:11 | Видян 1359 пъти

Оперната прима Гергана Николаева става музикален ментор в нов проект

Оперната прима Гергана Николаева стартира уникален авторски проект, наречен „Всеки може да пее... с Гергана Николаева”. Форматът е без аналог в музикалната и артистична среда на България, а „героите“ в него са изкушени от музикалното изкуство, но не са професионални изпълнители.

В проекта изява намират личности с широка душа и смели мечти, запалили в душата си тръпката от изпълнение пред публика. Всички те са познати от политическия, бизнес и културен елит и са изключително изявени авторитети в своята област. Някои от тях имат опит в пеенето, но не пред публика, други искат да сбъднат своята мечта да излязат на сцената, а трети намират в проекта своето място за творчески релакс.

В рамките на месец, участниците ще се обучават в: в тънкостите на пеенето, говорен глас и неговото въздействие; сценично поведение и пренасянето му в професионалната или ежедневна среда; психологическа подготовка преди публична изява; работа със синбек и професионален озвучител; интерпретация; екипна работа; синхрон в дует и др. На финала, който ще се състои на 27-ми февруари, в култовия Sofia Live Club, всички „ще блеснат“ в атрактивен концерт, на живо.

„Преживяването както за мен, така и за хората в екипа ми е изключително вълнуващо, споделя пред Флагман.бг Гергана Николаева. "Ще обучавам десет души от различни професионални области и много сериозни занимания. През целия месец ще работим с всеки индивидуално и накрая ще представим всичко в грандиозен концерт. Само публиката на концерта ще може да опознае участниците, освен чрез музикалната им изява и от атрактивни видео визитки, показващи моменти от реалния живот и лични истории. Предполагам, че за много от тях ще е интересно да видят колегата си, шефа си, приятеля си в ролята на „голямата звезда“. А що се отнася до самия концерт, програмата ще бъде динамична и разнородна- всеки участник сам ще избере какво да представи- от рок, през популярна музика до опера. Издавам и една малка тайна: като дуетна половинка в някои от песните ще се появи Тони, обичаната изпълнителка на „Всичко било е насън.“, каза още Гергана Николаева.

Оперната прима добави, че за този формат няма ограничения във възрастта, но тъй като са се появили много запитвания от тийнейджъри, предстои да се направи издание само за участници до 18 годишна възраст. Флагман.бг припомня, че оперната прима наложи на музикалния пазар иновативен, кросовър стил, определян като "среща между поп музиката и класиката".

В световен мащаб идеята се популяризира от имена като Лучано Павароти, Монсерат Кабайе, но за България, това беше първия по рода си цялостен проект, издаден в албум, донесъл на изпълнителката и номинация за "Жена на десетилетието".

Албумът Pop meets Classic е със специалното участие на Орлин Горанов, Силвия Кацарова, Тони, Лео, Камен Воденичаров и Дичо.

След успешната реализация и изчерпването на албума "Pop meets Classic", оперната прима вече обръща фокуса не към утвърдените музикални звезди, а към скритите таланти, които мечтаят да усетят сценична треска, да предизвикат аплодисментите на публиката и "да събудят" звездата в себе си.

Източник: www.flagman.bg

 

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Бригада Нов дом ще подари голямо...

Дом, пълен с любов, смях и много игри, ще бъде изцяло...

Шеф Ангелов шокира всички с решението...

Шеф Виктор Ангелов даде втори шанс на талантливата...

Няма коментари към тази новина !