В невидимите бездни на идните години...

20.01.2020 17:09 | Видян 1421 пъти

В невидимите бездни на идните години...

Какво друго ни остава, освен да въздишаме при всички хидроинженерни гении под прикритие, които имаме. Също като в прекрасната песен на Силвия Кацарова по текста на Петър Анастасов Бяла въздишка:


„Този сняг ще мине, невидим ще изчезне

В НЕВИДИМИТЕ БЕЗДНИ НА ИДНИТЕ ГОДИНИ“...
Снегът е невидим, а водата прескача от Белмекен/Рила – апропо полупразен в момента язовир, направо в Граово и неговия яз. Студена. В Перник обаче още в петък, преди оповестяването на новината за нечувания воден прескок знаеха: „Бойко ни дава вода от Банкя, от Бучино“.

Всъщност нито Белмекен, нито Бойко дават водата. Дават я софиянци от язовир Искър с огромните цени, които плащат – 2,76 лв. на кубик с увеличение 7% за ЧНГ, общо над 50% за 3 години!
Интересно е кой ще покрива разликата от тази сума до 13-те стотинки, за които министрите Нено Димов – зад решетките, и Петя Аврамова – все още неарестувана по собствените й думи, я дават да я източват Стомана – Перник и Топлофикацията с ТЕЦ на Ковачки – така са описани предприятията в документите на прокуратурата.

Същият Ковачки, комуто италианската мафия през пристанищата Варна и Бургас и през Македония доставя боклук, който той гори в ТЕЦ-овете си като Бобовдол и Брикел. Първият бе посетен от новия екоминистър Ревизоро – хореограф, но с дарба и на хидролог, а явно и на гадател, защото на око прецени човекът – нЕма грижи, нЕма проблеми. Същият министър, който каза на собствените си съграждани, че не може да искат едновременно вода, въздух, парно и работа. Без да му мигне окото. И това доживяхме. И за това помълчахме...
И понеже в песента поне сняг има – макар и невидим да изчезва, а в нашия живот няма, но на него властта крепи фантастичните планове, които – ако не се сбъднат, ще оставят и София на воден режим, нека само да си представим колко по-страшни са, отколкото в песентаНЕВИДИМИТЕ БЕЗДНИ НА ИДНИТЕ ГОДИНИ, КОИТО НИ ОЧАКВАТ.

Само тази седмица изтеглиха от джобовете ни над 1,5 млрд.лева, без да казват за какво ще ги харчат.

продължи >>

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

свързани новини

Бг Двайсе'-двайсе', а?

Ето всички жени на Брад Пит, стартира...

Мнозина смятат, че връзките на Брад Пит започват с...

Евро си показа доматите

Катето Евро показа реколтата от домати от домашната си...

Няма коментари към тази новина !

*}