В невидимите бездни на идните години...

20.01.2020 17:09 | Видян 1921 пъти

В невидимите бездни на идните години...

Какво друго ни остава, освен да въздишаме при всички хидроинженерни гении под прикритие, които имаме. Също като в прекрасната песен на Силвия Кацарова по текста на Петър Анастасов Бяла въздишка:


„Този сняг ще мине, невидим ще изчезне

В НЕВИДИМИТЕ БЕЗДНИ НА ИДНИТЕ ГОДИНИ“...
Снегът е невидим, а водата прескача от Белмекен/Рила – апропо полупразен в момента язовир, направо в Граово и неговия яз. Студена. В Перник обаче още в петък, преди оповестяването на новината за нечувания воден прескок знаеха: „Бойко ни дава вода от Банкя, от Бучино“.

Всъщност нито Белмекен, нито Бойко дават водата. Дават я софиянци от язовир Искър с огромните цени, които плащат – 2,76 лв. на кубик с увеличение 7% за ЧНГ, общо над 50% за 3 години!
Интересно е кой ще покрива разликата от тази сума до 13-те стотинки, за които министрите Нено Димов – зад решетките, и Петя Аврамова – все още неарестувана по собствените й думи, я дават да я източват Стомана – Перник и Топлофикацията с ТЕЦ на Ковачки – така са описани предприятията в документите на прокуратурата.

Същият Ковачки, комуто италианската мафия през пристанищата Варна и Бургас и през Македония доставя боклук, който той гори в ТЕЦ-овете си като Бобовдол и Брикел. Първият бе посетен от новия екоминистър Ревизоро – хореограф, но с дарба и на хидролог, а явно и на гадател, защото на око прецени човекът – нЕма грижи, нЕма проблеми. Същият министър, който каза на собствените си съграждани, че не може да искат едновременно вода, въздух, парно и работа. Без да му мигне окото. И това доживяхме. И за това помълчахме...
И понеже в песента поне сняг има – макар и невидим да изчезва, а в нашия живот няма, но на него властта крепи фантастичните планове, които – ако не се сбъднат, ще оставят и София на воден режим, нека само да си представим колко по-страшни са, отколкото в песентаНЕВИДИМИТЕ БЕЗДНИ НА ИДНИТЕ ГОДИНИ, КОИТО НИ ОЧАКВАТ.

Само тази седмица изтеглиха от джобовете ни над 1,5 млрд.лева, без да казват за какво ще ги харчат.

продължи >>

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

свързани новини

Бг Двайсе'-двайсе', а?

Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Няма коментари към тази новина !