Ученици подаряват топли прегръдки

20.01.2020 15:23 | Видян 766 пъти

Ученици подаряват топли прегръдки

Ученици от столичната гимназия ПГАВТ „А.С. Попов“ за поредна година ще раздават прегръдки на случайни минувачи по повод Международния ден на прегръдката.

Инициативата ще се проведе на 21-ви януари (вторник) от 12:00 часа, а маршрутът ще започне от двора на училището, ще премине през метростанциите „Константин Величков“ и „Сердика“, Президентството, Народния театър, улица „Граф Игнатиев“ и Софийски университет, след което учениците ще се върнат по същия маршрут до ПГАВТ „А.С. Попов“.

„Понякога всичко, от което се нуждаем, е прегръдка, която да ни помогне да продължим деня си с усмивка и да стопли сърцето ни“, казват учениците от ПГАВТ „А.С. Попов“ във връзка с инициативата си по повод Международния ден на прегръдката, която за тях се превърна в традиция.

ПГАВТ „А.С. Попов“ има функционираща система за ученическо самоуправление от 2010г, която за част от инициативите си е подкрепена от образователната организация ERP Academy.

Комисия „Проекти и Благотворителност“ към училището планира, разработва и осъществява анкетни проучвания и допитвания с цел изследване на мнението на учениците и подобряване на училищният климат. Учениците организират и реализират различни проекти с цел развитие на социалната общност в училище, благотворителни кампании за подпомагане на нуждаещите се,  материално или емоционално. Чрез кампаниите си младите хора са събирали средства за дом за медико-социални грижи за деца „Света София“, дом за временно настаняване на сираци в жк. Захарна фабрика, за ученици в тежко финансово състояние от ПГАВТ „А.С. Попов“ и други.

Тази комисия популяризира и доброволчески дейности, разпределя адекватно и рационално даренията. Организират се и различни други инициативи като например подхода „Предай нататък“, чиято цел е изграждане на толерантност и изграждане на приятелски отношения между ученици и учители.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !