Доди подарил на Ди къщата на Мисис Симпсън в Париж

17.01.2020 16:28 | Видян 2422 пъти

Доди подарил на Ди къщата на Мисис Симпсън в Париж

Последният следобед на лейди Даяна преминава не къде да е, а в дома на друга бегълка от английското кралско семейство - легендарната Мисис Симпсън - американката, заради която Едуард Осми се отказва от короната на тогавашната империя Великобритания в полза на брат си - бащата на сегашната кралица Елизабет Втора.

Нещо повече - бащата на Доди Ал Файед, с когото Ди прекарва последния си месец и последния си ден, за да загинат заедно в автотунела под моста Алма в Париж, поднася като предсватбен подарък прекрасната резиденция в Болонския лес на двойката. Интересно е да се знае, че в елегантната къща с чудесен малък парк абдикиралият крал живее до смъртта си през 1972 г., а Уолис Симпсън - до своя край през 1986 г., когато е на 90л Малцина знаят, че преди да се хване с Едуард, тя е гадже на граф Чано, който е зет на Мусолини и външен министър на фашистка Италия.

Двамата се запознават в Далечния Изток, в Китай, където тя придружава втория си съпруг - корабен магнат, който, апропо, я запознава и с краля на Англия. Има версии, според които Симпсън е била агент за влияние на Италия и Германия, която е изнудила Едуард, защото имала доказателства, че си пада по мъже, което за онези времена е ужасяващо и неприемливо за обществото.

Според автолите на тези хипотези това се доказва от съглашателството на Англия в годината на неговото управление с Германия на Хитлер за разпарчетосване на Чехословакия, а впоследствие Едуард и Уолис правят цял тур из нацисткия Райх и до края на живота си не крият своите симпатии към най-човеконенавистническата система на управление в историята. Сякаш, за да измоли индулгенция, вдовицата на краля, който след отказа от престола, за да се издържа от британските данъкоплатци приема титлата Херцог на Уиндзор, която прави и нея херцогиня, и губернатор на Бахамите, завещава къщата на Института Пастьор.

От който пък, след въртележка от сделки, имотът стига и до Доди Ал Файед и неговия баща Мохамед, за да го подарят на друга бежанка от Острова - Даяна. Която обаче можа да му се порадва само за ден. Днес за нейна наследница светът смята Меган Маркъл - също дошла иззад Океана, под чийто натиск принц Хари - синът на Даяна, се отказа от кралските си задължения в знак на своя бунт към короната и кралското семейство.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Дарин и Деян Ангелови отново на една...

Близнаците Дарин и Деян Ангелови, които са трето...

Алекс Петканова става репортер в...

С красиво и усмихнато попълнение в екипа си стартира...

Няма коментари към тази новина !