Самолети могат да засаждат над милиард дървета годишно със семенни бомби

17.01.2020 15:11 | Видян 1311 пъти

Самолети могат да засаждат над милиард дървета годишно със семенни бомби

Използвайки стари възстановени военни самолети, можем да засадим един милиард дървета годишно. Самолетите ще „бомбардират с дървета“ пострадали гори, които са били опустошени от търговска сеч или пожари.

Предлаганата програма използва някои от най-бързо растящите дървета в света, които растат над 10 фута годишно. Тези дървета могат напълно да се противопоставят на отрицателните ефекти от обезлесяването в рамките на няколко години.

“Парк от неизползвани и изведени от експлоатация самолети C-130 Hercules, първоначално създадени за изхвърляне на сухопътни мини, може да бъде въведен в експлоатация като лесовъди”, заявява Guardian.

“Lockheed Martin – най-важната военна иновационна компания – и Aerial Forestation Inc, от Нютон взеха стара идея от бившия пилот на RAF във Великобритания Джак Уолтърс и я превърнаха в реалност. Самолетите ще бъдат заредени с “бомби” за до 900 000 дървета на ден.

Товарните самолети ще пуснат конуси от семена, които се заравят в почвата. Дървесните бомби не избухват при удар, а по-скоро обвивката им се разтваря с течение на времето и съдържат мярка за тор и достатъчно влага, за да се гарантира, че дървото ще се вкорени.
semenni bombi

“Възможностите са невероятни “, казва Питър Симънс, представител на Lockheed Martin.” Можем да летим на 1000 фута при 130 възела, засаждайки повече от 3000 конуса в минута по образец в целия пейзаж – точно както направихме с наземните мини, но в случая всеки конус съдържа фиданка. Това е 125 000 дървета от всеки сорт и 900 000 дървета на ден.“

Източник и снимка: dobriteprimeri.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !