Бащата в Балканския конкурс на София Филм Фест

17.01.2020 11:37 | Видян 958 пъти

Бащата в Балканския конкурс на София Филм Фест

Българският филм „Бащата“, който триумфира с Кристалния глобус от Карлови Вари миналата година, ще се включи в Балканския конкурс на 24-ото издание на София Филм Фест, предава Монитор.

"За нас е чест, че ще участваме в тази силна програма на фестивала", коментират авторите на заглавието Кристина Грозева и Петър Вълчанов. За разлика от предишните две творби на тандема - „Урок“ и „Слава“, „Бащата“ не е създаден по истории от новинарските хроники. Филмът представлява семейна драма, в която комедията и абсурдът се вплитат в едно. Лентата е разказ за живота на баща (Иван Савов) и син (Иван Бърнев) след смъртта на майката в семейството. Двамата потеглят към приключение, а по пътя ще се наложи да се срещнат с някои премълчани тайни и вини.

„Винаги работим заедно, като един организъм“, така режисьорите коментират съвместната си работа. Като най-труден момент по време на снимките на „Бащата“ те определят каскада от края на снимачния период, „която ни изправи на нокти, но слава богу, Иван Савов овладя ситуацията и именно дубъла, в който това се случи, остана във филма“.

Преди да се яви на Балканския конкурс на СФФ, „Бащата“ вече успя да си спечели награди и от феста „Златна роза“. Отличия филмът има още от кинофоруми в Тирана, Сахалин, Арас и др.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Няма коментари към тази новина !