Излиза книга за надеждата

13.01.2020 15:07 | Видян 921 пъти

Излиза книга за надеждата

„Тънкото изкуство да не ти пука“ на Марк Менсън се превърна в истинска сензация на българския книжен пазар с цели 12 тиража и общо 36 000 отпечатани екземпляра само за две години. Книгата излезе на български език в началото на 2018 г. и оглави бестселъровите класации, като продължава да заема челни позиции и до този момент. „Тънкото изкуство да не ти пука“ има подобен феноменален успех и в редица други страни, като до момента общо са продадени над 8 милиона екземпляра. Затова и не е изненадващо, че бе обявена за „настолното четиво на новото поколение читатели“, а авторът заслужено получи прозвището „антиселфхелп гуруто“ и се утвърди като един от най-търсените консултанти за личностно развитие, предприемач и блогър.

Типично в негов стил, Марк Менсън остава здраво стъпил на земята и коментира забележителния си успех с много чувство за хумор и щипка цинизъм: „Няма гаранции, че книгата ще продължи да се продава, че ще напиша нещо добро след нея, че някой ще ме помни след 5 или 10 години, че няма да се превърна в човека пред празния файл, който се чуди какво да напише и дали някой ще го прочете. Всичко отминава. И така трябва да бъде.“

Освен това той не забравя да ни държи в течение как преминава турнето му в САЩ, Канада и Великобритания, като споделя забавни случки от него в блога си. Разбира се, поради огромния интерес ИК „Хермес“ ще  го покани да гостува и в България.

На 14 януари, две години след публикуването на българското издание на „Тънкото изкуство да не ти пука“, ще излезе най-новата книга на Марк Менсън –„Всичко е прецакано. Книга за надеждата“. Съдържанието й бе пазено в пълна тайна дълго време, а в навечерието на датата на публикуване авторът направи нещо много необичайно – даде доста откровено интервю, в което сподели за напрежението, под което се е намирал след успеха на предишното заглавие. Съзнавайки, че от него се очаква да напише почти същото, но с други думи, както правят немалко успели автори, той избира трудния път да е честен със себе си и читателите.

И измисля напълно нова тема и концепция, поемайки предизвикателството да не се хареса на всички, но пък да каже каквото иска. Така, на свой ред, той ни предизвиква с въпрос: В свят, в който всичко е прецакано, има ли надежда? Отговорът ще откриете в новата книга. Не я пропускайте, заслужава си! „Да си героичен означава да откриваш надежда там, където я няма. Да драснеш клечката и да осветиш празнотата. Да видиш възможността за един по-добър свят, но не свят, какъвто искаш, а такъв, какъвто дори не си подозирал, че може да има. Да попаднеш доброволно в ситуация, където сякаш всичко е абсолютно прецакано и въпреки това да я обърнеш в нещо добро.“

Никога досега хората не са живели толкова добре: световната икономика процъфтява, образованието и здравните грижи стават все по-достъпни, масовото потребление на луксозни стоки бележи небивал растеж. В същото време се отчитат рекордни нива на неудовлетворение от живота, депресия и самоубийства. В този свят, където всичко изглежда прецакано, може ли да се надяваме на нещо добро? Още по-провокативен и безкомпромисен, Марк Менсън анализира кризите на съвременното общество и дава необичайно предложение за преодоляването им. Вместо да търсиш надежда, опитай следното: Не се надявай. Но не се и отчайвай.Не се ласкай, че изобщо знаеш нещо. Точно тази сляпа, пламенна и емоционална увереност ни вкарва в подобна неразбория. Не се надявай на по-добро. Просто бъди по-добър.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !