Публиката присъжда наградите на фестивала Януари

08.01.2020 12:59 | Видян 1010 пъти

Публиката присъжда наградите на фестивала Януари

За първи път публиката ще може да присъди свои награди за най-добър спектакъл, най-добра мъжка и най-добра женска роля по време на четвъртото издание на Фестивала на българската драматургия, който ще се състои от 13 до 31 януари в Нов театър – НДК.

Неслучайно форумът се нарича именно „Януари“ и се провежда в началото на годината – по думите на Йордан Радичков от едноименната му пиеса, януари е най-българският месец, припомня идеологът на събитието, режисьорът Бойко Илиев. Амбицията на организаторите е да събират под един покрив някои от най-обичаните от публиката български автори – както класици, така и съвременни. В програмата намират място и творческите дебюти на млади драматурзи. Началният час на спектаклите е 19.30 ч., а за закупилите билети за повече от две представления за януарския фестивал на българската драматургия на касата на театъра ще бъдат предложени специални намаления от цените на билетите.

„Януари – фестивал на българската драматургия“ се открива със сценичната версия на пророческия роман на Емилиян Станев „Антихрист“ с Елена Петрова, Любомир Ковачев, Веселин Калановски и Ники Сотиров на 13 януари, а ще завърши в последния ден на месеца с поетичния спектакъл „Усещане за любов“ на Бойка Велкова, Ивайло Захариев и Теодосий Спасов. Между тези две дати са позиционирани

    още 10 интригуващи заглавия

На 15 януари зрителите ще могат да видят друга драматизация по Емилиян Станев – „Търновската царица“, продукция на Разградския театър с гост-звездата Елена Петрова в главната роля, на 16-и – съвременната пиеса „Голямото влизане“ на Никола Маринов и трупа „Делфин“, а на 17-и – „Сънодива“, модерна интерпретация на легенди за самодиви с автор и режисьор Красимира Дуковска. Следват „Поручик Бенц“ по Димитър Димов с Йоана Буковска-Давидова, Любомир Ковачев и Ивайло Захариев и режисьор Бойко Илиев (18 януари), „Два билета за Париж“ от Христо Христов, постановка на Робин Кафалиев с негово участие, както и на Таня Кожухарова, Атанас Бончев-Наката и др. (20 януари), „Индже“ – прочит на Симона Попова по Йордан Йовков с актьори от школата на театър Inversia (21 януари, като ще има представление и от 17 ч.). На 22 януари идва ред на „Майстори“ от Рачо Стоянов,

    продукция на ДТ – Ловеч с Елен Колева

Явор Костов, Богдан Казанджиев, Слава Георгиева, Деляна Хаджиянкова, Йордан Петков; театър „Драгомир Асенов“ – Монтана, пък ще представи „Когато гръм удари“ от Яворов на 27 януари. На следващия ден известният Иван Юруков ще играе своя моноспектакъл „Пилето, което казва ку“ по текстове на Александър Урумов, а на 29 януари актьори от театър „Драмеди“ ще участват в „Очите на хората“ с режисьор и сценограф Цвета Балийска.

Източник: Monitor


автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Вижте как оскверниха гроба на...

Ченгетата вече знаят кой е богохулникът, счупил кръста и...

Бони и Гърдева заформят скандал в...

Отборът на Златните ще наруши своя обет за...

Няма коментари към тази новина !