Българите на ATP Cup

02.01.2020 12:37 | Видян 837 пъти

Българите на ATP Cup

България започва ATP Cup с мач на Димитър Кузманов срещу британеца Камерън Нори в ранните часове на 3 януари. Програмата вече е ясна за първите двубои от турнира, който се очаква с огромен интерес.

Мико Кузманов ще излезе на корта в Сидни срещу Нори около 8,30 ч сутринта българско време в петък, като нашият тенисист е аутсайдер на букмейкърите. Разбираемо - Нори е №53 в ранглистата на ATP, а Кузманов - №423.

Ставките за победа на британеца са 1.16-1.20, а за нашия състезател - около 5.50.

След този мач на корта излиза Григор Димитров (не преди 10 ч), който ще срещне Даниел Евънс, първата ракета на Великобритания в момента, предава Dir.bg.

След оттеглянето на Анди Мъри, който бе в надпреварата със защитен рейтинг, Евънс е лидерът на съперниковия тим. Той е 42-ри в ранглистата, а Григор започва годината като №20. Според букмейкърите, именно българинът е фаворит в този дуел - 1.40 срещу 2.60 за Евънс.

След мача им, при разменени победи в сингълите, срещата ще се реши с двубой на двойки. Сигурно е, че за Великобритания ще влязат в него Джейми Мъри и Джо Сейлсбъри - специалисти в играта при дуетите.

Същевременно продължават притесненията около въздуха над Сидни и температурите в града. Горските пожари бушуват със страшна сила и за изминалото денонощие отново мъгла се стелеше над части от града.

"Ситуацията не е идеална - призна Тим Хенмън, капитанът на британците. - Опитваме се да се мислим за това, но виждаме по телевизията какво се случва, как страдат хората в страната и колко жертви вече има."

Температурите рязко се повишиха отново на 1 януари, като се очаква в неделя, когато България среща Молдова, да достигнат 44 градуса. Съчетано с тежкия въздух, времето ще е много неприятно за трениране навън.

Положителното е, че самите мачове ще са под купола на стадиона "Кен Розуъл" в Сидни, който ще пази корта и играчите от смога и дима.

Двубоите на България от АТР Сup ще можете да наблюдавате по MAX Sport 1!

 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Прекрасни дни на Вим Вендерс в кината...

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ДНИ" влиза в...

Няма коментари към тази новина !