Руснак доказа, че Дядо Коледа съществува

02.01.2020 13:37 | Видян 1201 пъти

Руснак доказа, че Дядо Коледа съществува

Балон с хелий измина над 2500 км по въздух от малко австрийско градче до планинско село в Северен Кавказ на Русия, като предизвика една от най-невероятните коледни истории, предаде RT.

Амин, земеделски производител от село Красный Курган в Карачаево-Черкезия, разказа пред Mash Telegram за това как е станал Дядо Коледа в реалния живот.

Като в приказка, историята започна един ден в средата на декември, когато Амин забеляза бял балон с хелий, падащ от небето в задния му двор. Стопанинът се заинтересувал от необичайния „натрапник“ и открил, че към него има приложено ръкописно писмо.

"Разбрах, че е написано от дете “, спомни си Амин. Но тъй като писмото е на чужд език, той помолил приятели за помощ в превода. Става ясно, че писмото е съобщение до Дядо Коледа, писано на немски език. Авторът е София, деветгодишна от австрийския град Оберндорф бе Залцбург, на около 17 км северно от Залцбург.

В писмото момичето казало на Дядо Коледа, че мечтае да се сдобие с приказна рокля за принцеса, палатка, оформена като средновековен замък, и ховърборд за Коледа, заедно с „много любов за целия свят“, така че хората да не спорят ”вече толкова много".

 Амин не може да седи бездействащ и решава да поеме задълженията на Дядо Коледа, очевидно смятайки, че е ръката на съдбата е подхвърлила балона на пътя му.

Подаръците са доста скъпи за фермера и той моли приятелите си за помощ, като повечето от тях са нетърпеливи да участват в осъществяването на коледното чудо.

Актьор, представящ се за Дядо Коледа, връчи подаръците на щастливото момиче в родния му  град. София и семейството й останаха зашеметени, когато се свързаха с хората, които помогнаха на Амин да намери момичето и да сбъдне мечтите му. Възхитената деветгодишна заяви пред местните медии, че сега иска да учи руски.

 София разкри също, че определено ще изпрати още един балон с коледни пожелания през следващата година, за да види какаво ще се случи този път.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !