Българската Коледа събра над 1,9 млн. лв. в подкрепа на болните деца

27.12.2019 09:55 | Видян 289 пъти

Българската Коледа събра над 1,9 млн. лв. в подкрепа на болните деца

Близо 2 млн. лв. събра тазгодишното 17-о издание на инициативата „Българската Коледа”. Тя е под патронажа на президента. В рамките на концерта в четвъртък, в подкрепа на инициативата са събрани 484 000 лв. от SMS-и, предаде Нова тв.

Графа, Любо Киров и Орлин Горанов бяха малка част от звездите, които излязоха на сцената, за да подкрепят благотворителната кауза. Един от най-малките участници беше пианистът Коко Тодоров, който доказа, че аутизмът и талантът често вървят ръка за ръка.

Призиви за дарения отправиха лекари от цялата страна, артистите от Народния театър и параолимпийците ни.

„Правенето на добро, заражда добро. Българите узряха за дарителство. Това е нещо страхотно, защото който дарява, няма да бъде изоставен в момента, в който той има нужда”, каза проф. Виолета Йотова.

В дарителската сметка на „Българската Коледа” от началото на ноември досега са постъпили близо милион и 400 000 лева. Линиите за обаждания и SMS-и са отворени през цялата година.

„Много ми се иска Коледа да не е само на 25-ти декември, а да е всеки ден. Всеки ден да си помагаме, особено на децата. Те имат нужда от всичко, те имат нужда от нас”, каза певицата Поли Генова.

За своите 17 издания „Българската Коледа” е успяла да събере над 30 милиона лева. През 2018-та година парите бяха близо 2 милиона и половина. С тях вече се подпомогна лечението на 500 болни деца.

Парите от тазгодишното издание на „Българската Коледа” ще отидат за закупуване на високотехнологична медицинска апаратура за ранна диагностика на заболявания.

Снимка: БГНЕС

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Гери-Никол си спомни за детството

Полегнала е Гери-Никол до басейнчето. Певицата си пусна...

298 200 лв.противозаконно източи...

Доставките на ток, както вчера 19 минути писа, са...

Няма коментари към тази новина !