Лили пече баница за Коледа, поднася я със сребърни прибори върху мраморна маса
24.12.2019 10:28 | Видян 2681 пъти

Коледа е именно такова време и изпълнителката на „Панаири” посреща в луксозния си дом любимите си племенници, сестра си и внуците й. За тях реди баницата, на която я научила майка й Мария. Прави се с продукти за две тави. Приготвя се с обичайните точени кори и най-малко с 8 яйца. Тайната на звездата е, че слага и няколко лъжици майонеза. Това е не просто баница, а произведение на изкуството. Примата на естрадата я поднася на мраморна маса в порцеланови чинии със сребърни прибори.
Страхотното ястие си има специална тава. Съдът е подарен на Лили Иванова от Митко Щерев, с когото естрадната икона вече не е приятелка, а композиторът й се сърди, че не му плаща авторски права за изпълняваните песни. Но именно той навремето й подарява италианска метална тава, в която Лили пече баница. Малкото хора, които са имали честта да опитат от деликатеса й, споделят, че певицата никога не пропуска да отбележи колко мил бил мелодика да й подари такава прекрасна тава за печене от Италия.
Певицата черпи гостите си и с приготвено от нея цедено кисело мляко с мед и орехи. Винаги уточнява, че млякото е пълномаслено, а орехите са доставени от родния Кубрат. Самата тя се храни прекалено икономично и то защото винаги спазва строг режим, за да подържа тялото си здраво и жизнено. „Не стоя гладна. Сутрин като стана, изпивам чаша топла вода. После си правя кафе с малко млекце – това е и закуската, и обядът ми, защото ставам към 13 ч.
Изгладнявам към 5 следобед и тогава изяждам една попара със сирене. Едно малко сухарче с много малко сиренце и гореща вода. Без захар и без сол. След това храната, която е малко по-здрава, я пазя за вечерта, защото човек като е гладен, не може да заспи. Това важи и за мен, затова късно вечерта – към 9, 10 или 11 ч., изяждам един или два белтъка с малко сол. Обичам да си хапвам и карфиол с мед, много е приятно”, споделя Лили Иванова. Тя отдавна не яде месо. Но не е изгонила човешките страсти от себе си, затова допуска едно-единствено изключение – понякога си позволява по резен-два телешки суджук. Друго изкушение, с което не се ограничава, е шоколадът. А попарата е любимата й храна, която приготвя сама по стара рецепта от майка си, пише Уикенд.


свързани новини
НАЙ-НОВИ
Леонардо Ди Каприо прегря от жегата...
Леонардо Ди Каприо, на 50 години, беше звездната...
Бекъмовите синове се сдраха съвсем
Ромео Бекъм (22 г.) реагира остро, след като брат му...
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !