Свекървата: бОрис лъже много

19.12.2019 15:55 | Видян 1474 пъти

Свекървата: бОрис лъже много

Бившата тъща на новия стар британски премиер Борис Джонсън, помолена от италианската телевизия РАИ да каже кое е най-типичното за него, беше категорична на момента:

"Оооо, той много лъже". Гая Сервадио е писателка, която от 60 години живее не просто в Лондон, а в най-шикозния му квартал на мегабогатите и аристократите Белгрейвия, майка е на Алегра - първата съпруга на Джонсън.

Двойката се запознава в Оксфорд, където девойката пристига от семеен замък, който е обитавала с "около 23 стаи", както елегантно и уж разсеяно обяснява родителката й. Двамата с Борис се бракуват през 1987 г., когто завършват университета, а той почва работа като консултант и като автор на най-престижния вестник Таймс. Откъдето е уволнен, след като си измисля цитат от неговия собствен кръстник - египтолог - апропо, в Египет е сватбеното пътешествие на двойката. Негов състудент - техен общ приятел с брата на принцеса Даяна - граф Чарлз Спенсър, който е най-близкият му другар, обаче в същото време става шеф на другия консервативен вестник Телеграф и го взема не просто да пише, но и го праща кореспондент в Брюксел.

Там той измисля любимия мит за Европейския съюз с регулацията на кривите краставици, който е така фаворизиран от критиците на ЕС, но е световноизвестен дотолкова, че всички вярват в него. И го използват като пример за безполезността на евроадминистрацията и на Съюза изобщо.

В следващите 27 години бОрис или БоДжо, както го наричат всички, се посвещава на борбата за излизането на Великобритания, увенчана с победата на референдума Брекзит през 2016 г., довела до оставката на личния му конкурент още от студентските години в Оксфорд и премиер преди 3 г. Камерън. В чието кресло тези година именно Брекзит прати Джонсън, потомъка на вюртенбергските херцози.

И след спечелването със смайваща и разгромна изборна победа на предсрочния вот, бОрис ще има честта да подпише от името на своята имперска нация напускането на добрата стара Англия от ЕС. "Всичко това, което става покрай Брекзит е много - много тъжно, може както дъщеря ми с име на Радост (така се превежда Алегра от италиански) беше много тъжна след 6 години живот с този човек",  заключава свекървата.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Няма коментари към тази новина !