Ники Илиев представя дебютния си филм

14.04.2009 10:15 | Видян 7819 пъти

Ники Илиев представя дебютния си филм

На 16 април – четвъртък – от 19 ч. в театър „Възраждане” (пл. Славейков)
Ники Илиев ще представи нов продукт към филма, с който направи дебют в режисьорската кариера – DVD издание на „Кажи „Здравей” на татко!”. От май месец той ще бъде достъпен до широката публика в мрежата магазини на Александра груп, Технополис и Техномаркет.

Филмът „Кажи „Здравей” на татко!” е психологическа драма за изместването на моралните ценности в съвременния свят и е екранизация по едноименната театрална постановка на Анна Петрова, за която пиеса тя печели голямата награда на престижния фестивал “Форум на жените от Средиземноморието” – Марсилия 2003 г.

На премиерата в кино „Дом на киното” Николай Волев, Цветана Манева, Орлин Павлов и много други приятели поздравиха младия режисьор и го насърчиха да продължава с работата си както пред камерата, така и зад нея.

Между натоварения снимачен процес за сериала „Забранена любов” Ники Илиев намира време и за развитие на другата си страст – режисурата.
Той завършва специалността „Кино и аудиовизуална режисура” и за една година той вече е готов с първия си филм. Освен пред приятели, професионалисти и журналисти на премиерата, филмът бе и в програмата на фестивала „Златна роза” през септември 2008, където журито в състав Кеворк Кеворкян, Иван Младенов и проф. Николай Лазаров откроиха играта на главната актриса във филма – Симона Попова - като забележително реалистична. 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Няма коментари към тази новина !