Хабиб ще прецени дали има смисъл да се бие

19.12.2019 09:37 | Видян 1040 пъти

Хабиб ще прецени дали има смисъл да се бие

Хабиб Нурмагомедов не е сигурен дали ще продължи кариерата си след битката с Тони Фъргюсън в UFC 249. Непобеденият шампион от Дагестани в лека категория намеква за пенсиониране от доста време. Баща му дори го посъветва да се пенсионира млад. И все пак, на 18 април в UFC 249 в Бруклин, Ню Йорк, Нурмагомедов ще заложи титлата си срещу Фъргюсън.

„Eagle“ не е сигурен кога ще се пенсионира, но знае, че времето наближава и това може би ще бъде последният му двубой.

"Нямам план за това кога ще приключа, но знам, че няма да е много далеч в бъдещето", заяви наскоро Хабиб Нурмагомедов пред RT Sport. „Това време е много близо. Не искам да мисля за бъдещето, трябва да изпълня задачата си през април, ще трябва да се бия, трябва да победя. Така че не искам да гледам твърде далеч. Сега имаме опонент, Тони Фъргюсън, много сериозен противник. И мисля, че е необходимо да се проведе този двубой, тогава ще седнем и помислим какво следва.

Ще разгледаме дали има някакъв смисъл да се бия повече. Винаги ще има причина за битка - парите. Но ще ни трябват ли? Ще помислим за това. Чувствам се добре сега. Аз съм на 31 и това е много добра възраст за битки и за спорт като цяло. Далеч съм от възрастта за пенсиониране, но тя наближава."

Хабиб Нурмагомедов е в очакване и на евентуален мач с Конор Макгрегър, ако двамата спечелят предстоящите си двубои. "Eagle" обаче остава фокусиран само върху предстоящия си мач с „El Cucuy“.

„Винаги оценявам шансовете си по-високо от тези на моите опоненти, тъй като не мога да се впусна в битка, ако не съм уверен в себе си", каза Нурмагомедов. „Мисля, че съм много по-добър от него в борбата, аз съм много по-добър от него физически. По-твърд съм от него и още не съм загубил, за разлика от него. За разлика от него все още не съм бил пращан в нокдаун. Той има, мисля че има седем нокдауна в UFC, много пада от удари. Така че мога да го ударя, ще го ударя доста силно."

Източник: Мma.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Няма коментари към тази новина !