Бай Ганьо се завръща в Младежкия театър

16.12.2019 12:45 | Видян 1064 пъти

Бай Ганьо се завръща в Младежкия театър

На 19-и декември на Голяма сцена в Младежки театър „Николай Бинев“ ще се състои премиерата на спектакъла „Bai Ganyo“ под режисурата на Петър Кауков. Пиесата стъпва върху забележителния текст на Георги Данаилов – по мотиви от Алеко Константинов.

Сценограф и костюмограф на проекта „Bai Ganyo“ е Елица Георгиева, която е работила върху множество успешни представления в Младежки театър „Николай Бинев, сред които „Еквус“, „Като трохи на прозорецa“, „Специални поводи“ и др.

Отговорни за музикалната среда са, както режисьорът Петър Кауков, така и Стойо Попов. В спектакъла ще участват актьори от трупата на Младежки театър „Николай Бинев“, но и гост-актьори, които заедно създават един прекрасен екип, който гарантира, че ще имате възможността да преживеете по нов начин историята на вечния български герой, който си е все така тук – около нас, а и много често – сякаш в самите нас.

В ролята на Ганьо Балкански ще се превъплъти Николай Урумов, за когото този персонаж не е непознат, тъй като „двамата“ вече са се срещали, както на театралната сцена, така и на екрана. В ролята на Алеко Константинов ще видим младия актьор Георги Гоцин, който е и най-новото попълнение в трупата на  Младежки театър „Николай Бинев“. Сценографията и костюмите са на Елица Георгиева, Музикална и звукова среда: Петър Кауков и Стойо Попов

Фотограф Гергана Дамянова. В представлението участват актьорите Николай Урумов, Александър Хаджиангелов, Стефан Германов, Вихър Стойчев, Веселин Калановски, Ния Кръстева, Ярослава Павлова, Светослав Добрев, Красимир Недев и Георги Гоцин.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !