Скандал тресе модните среди заради Мис България

10.12.2019 14:07 | Видян 2092 пъти

Скандал тресе модните среди заради Мис България

Два конкурса за красота, провеждани у нас, бяха обявени за нелегитимни няма и месец след посочването на Радинела Чушева за носителката на титлата „Мис България“. Броени дни след като медиите гръмнаха с новината за избора на бившата адреналинка, до редакцията на вестник „Монитор“ пристигна имейл от анонимен подател, който се подписва с името на Ирина Папазова, собственик на марката „Мис България“.

„Конкурсът Мис България Измама!“, гласи още първото изречение на електронното писмо. Според неговите автори победителката от конкурса (по настоящем Чушева) участва на „фалшив световен конкурс“, който е притежание на самата Папазова. „В България от няколко години има алтернативен конкурс, който излъчва българските победителки и за Мис Свят и Мис Вселена. За да не стане тази информация публично достояние пред българската общественост и за да не загуби патента над името “Мис България”, Ирина Папазова решава да създаде измамническа схема. През 2014 г. започва да прави конкурс, който обявява за световен, в нощен клуб в Свети Влас с наименованието на клуба “Мис Планет” с цел развлечение на туристите в курортното селище. И започва да изпраща победителките от Мис България на него, чийто финал провежда в хотел в Грузия“, пише още в неподписаното писмо. По думите на неизвестния автор Ирина Папазова залъгва участничките в конкурса й, че международният „Мис Планет“ е от ранга на „Мис Свят“ и „Мис Вселена“.

показва, че Папазова наистина има собственост върху марката „Мис Планет“. Потърсена от „Монитор“ за коментар на написаното в анонимния имейл, собственичката на „Мис България“ потвърди. „За никого не е тайна, че конкурсът „Мис Планет“ е мой, но само за Европейския съюз. Безспорен е фактът, че е направен за първи път в България. Това съвсем не го прави нелегитимен конкурс. До момента няма компания, асоциация или федерация, която да легитимира световните конкурси“, уточни тя. Папазова допълва, че макар да има почетно партньорство с организаторите на конкурса в Грузия, той далеч не е нейна собственост, предвид, че точното наименование на модното събитие, от което вече няколко родни миски се завръщат с награди, е Miss&Mister Planet. „Никога не съм крила, че нивото е по-ниско от това на Мис Свят и Мис Вселена и винаги съм казвала открито точно обратното, че шансовете са ни по-големи точно защото е по-ниско нивото.

"Не сме дораснали за Мис Свят и Мис Вселена!

Явно хората писали писмото обаче не са наясно, че не световният конкурс легитимира Мис България“, коментира още тя, като допълва, че участничките в модното съревнование почти никога не отиват с нагласата, че задължително трябва да отидат на международен конкурс. Папазова уточнява обаче, че смята съвсем скоро да потърси самата тя правата си. В причина за това се е превърнал изборът на родна представителка за Мис Свят. „Той беше нелегитимен, даже по-точно незаконен, тъй като конкурсът беше кръстен Мис България Свят, което абсолютно повтаря моята марка Мис България“, допълва Папазова. По думите й до миналата година подборът за най-красива българка, която да се яви на „Мис Свят“, се е провеждал с наименованието „Мис Свят България“. Смяната на местата на две от думите обаче би могла да доведе до объркване.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !