Дамата до Киану Рийвс: Не крия сивата си коса

08.12.2019 10:05 | Видян 1896 пъти

Дамата до Киану Рийвс: Не крия сивата си коса

Александра Грант стана известна преди няколко седмици, когато се появи заедно с Киану Рийвс на светско събитие. 46-годишната художничка и 55-годишният актьор най-накрая признаха че са двойка пред света, на червения килим в Лос Анджелис, където демонстрираха своята близост.

И тъй като Рийвс ревностно пази личния си живот и рядко разкрива нещо за себе си, Александра Грант се превърна в истинско събитие. Феновете на актьора веднага започнаха да се интересуват от нея и защо не си боядисва косата. Художничката се сдобива със сивия си цвят още докато е на 20 години и признава, че е преминала през много цветове, но вече не крие себе си.

Сега тя споделя в Инстаграм за решението си. В своя профил тя публикува снимка от статия в Newsweek, от която става ясно, че жени, които често се боядисват, имат 60% повече риск да се разболеят от рак на гърдата. В проучването са участвали близо 47 хиляди жени на възраст между 35 и 74 години. Резултатите показали, че „химикалите в козметичните продукти за коса, могат да причинят рак на гърдата“.

Точно това е подтикнало и Грант да говори за своя цвят на косата. „Еха. Днешните новини... Числата са плашещи особено за чернокожите жени“, пише художничката. „Посивях докато още бях на 20... започнах да боядисвам косата си във всеки един цвят докато един ден не можех вече да понасям токсичността на боите“.

Тя добавя, че подчиняването на модните стереотипи не трябва да е в ущърб на здравето. „Обичам и подкрепям това, че всяка жена може да избере как иска да изглежда на всяка възраст. Но ако жените падат жертва на стандартите за красота, то ние трябва да поговорим за тези стандарти“, пише още Грант.

Според проучването, освен с боите за коса, рискът от рак на гърдата се увеличава и когато жените използват т. нар. химическо изправяне.  

Източник: tialoto
Снимка: Getty

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !