Връчиха Британските модни награди

04.12.2019 10:38 | Видян 1685 пъти

Връчиха Британските модни награди

Супермоделът Наоми Кембъл получи специално отличие в рамките на церемонията по връчването на Британските модни награди. От състоялото се в Лондон събитие красавицата си тръгна с „Модна икона“.

Дизайнерката Сара Бъртън, прочула се с проектирането на роклята на Кейт Мидълтън за сватбата й с принц Уилям, спечели приза „Новатор“, предава Монитор.

Легендарният Джорджо Армани беше почетен от Британския моден съвет с награда за цялостен принос.

Мразовитите температури в Лондон не попречиха на звездните гости да демонстрират някои дръзки решения, преминавайки по червения килим. Водещата на церемонията Трейси Ели Рос заложи на бяла свободно падаща рокля, сътворена от Ричард Куин.

Куин беше номиниран в категорията за най-добър британски дизайнер на дамско облекло. Отличието обаче отиде в ръцете на Даниъл Лий от "Ботега Венета".

Лий триумфира в четири основни категории, сред които и за дизайнер на годината, надделявайки над претенденти от ранга на Миуча Прада и Джонатан Андерсън.

Работата на Даниъл Лий за "Ботега Венета" помогна на италианската модна къща да спечели и приза за лейбъл на годината.

Наградата за британски дизайнер на мъжко облекло беше присъдена на Ким Джоунс, който с работата си за "Диор" спечели фенове като Дейвид Бекъм и Робърт Патинсън.

Сред връчващите награди бяха Кайли Миноуг и Джанет Джексън. Сестрата на покойния Крал на попа Майкъл Джексън изненада гостите, обявявайки модна къща "Фенти" на певицата Риана за носител на приза "Градски лукс". Родената в Барбадос изпълнителка благодари на бизнесмена и собственик на френската групировка за луксозни изделия LVMH Бернар Арно за подкрепата за бранда й.

За модел на годината беше обявена Адут Акеч, която нееднократно е посочвала носителката на приза "Модна икона" Наоми Кембъл като свое вдъхновение.

Снимка: AP/БТА

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !