Най-добрият суши ресторант в света свали трите си звезди Мишлен

27.11.2019 12:37 | Видян 787 пъти

Най-добрият суши ресторант в света свали трите си звезди Мишлен

„Най-добрият ресторант за суши в света“ свали трите си звезди „Мишлен“, предава The Guardian.

Решението, което беше обявено в Токио във вторник, няма нищо общо с качеството на храната, той вече не е отворен за обществото.

„Признаваме, че Сукиябаши Джиро не приема резервации от широката общественост, което го прави извън нашия обхват“, заяви говорител на ръководството на „Мишлен“.

Тя добави: „Не беше правилно да се каже, че ресторантът е загубил звезди, но той вече не е обект на покритие на нашето действие. Политиката на Michelin е да въвежда ресторанти, в които всеки може да отиде да яде."

Джиро, известен ексклузивен ресторант, в който Барак Обама вечеряше с японския премиер Шинцо Абе през 2014 г., получаваше три звезди на Мишлен всяка година от първото издание на Токио в Кулинарния водач през 2007 г. и беше обект на документалния филм за 2011 г. „Джиро Сънищата на 2011 г.“ суши.

Собственикът му Жиро Оно все още сервира суши през 90-те си години с помощта на най-големия си син Йошикадзу. По-малкият му син управлява клон на ресторанта, който е отворен за обществеността и е запазил двете си звезди.

Основният ресторант, който често е известен просто като Суши Джиро, отвори в квартал Гинза през 1965 г. и има списък с гости, който включва френския готвач Джоел Робучон, актьора Хю Джакман и певицата Кати Пери.

Търсенето означава, че никога не е било лесно да направите резервация, но сега вечерящите, желаещи да се разделят с поне 40 000 йени (£ 285) за избора на готвача, трябва да са редовни, да имат специални връзки.

Уебсайтът на Джиро заяви, че „в момента среща трудности при приемането на резервации“ и се извини за „всяко неудобство за нашите уважаеми клиенти“.

Той добави: „За съжаление, тъй като в нашия ресторант могат да се настанят до 10 гости наведнъж, тази ситуация вероятно ще продължи.“

 

Повече информация: https://www.theguardian.com

Photograph: Cabinet Public Relations Office

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !