Световноизвестният Християн Бакалов с пърформънс от София до Ню Йорк

25.11.2019 14:55 | Видян 882 пъти

Световноизвестният Християн Бакалов с пърформънс от София до Ню Йорк

След успеха на скорошното си европейско турне, артистичният и сетивен експеримент PURE на Християн Бакалов ще направи своя дебют на престижния фестивал DirectorFest през януари 2020 г. в Ню Йорк, организиран от The Drama League – първата и най-стара професионална организация за артисти в Америка.

Това събитие се провежда паралелно с най-голямата борса за независимо сценично изкуство в света APAP, където PURE ще бъде част от стотици представления, които ще се борят за вниманието и признанието на 3000 селекционери на престижни фестивали и театри в света. В подготовката за представянето на PURE на това значимо събитие ще се включи и българската публика. На 3, 4 и 5 декември, във „Фабрика 126” в София, ще можем да видим специален разширен вариант на пърформанса, състоящ се от първите две части BRIGHT/PURE на трилогията от потапящи перформативни инсталации “Eternia”.

Събитието ще се реализира на голяма площ във „Фабрика 126” и така артистичният експеримент ще получи своята най-мащабна версия досега.  От няколко години Християн Бакалов представя разновидни варианти на трилогията си, вдъхновена от концепцията на Спиноза за Вечност, в различни европейски театри и пространства. Музеи, галерии за изкуство, салони, италиански и френски замъци, рампи за скейтбордисти и асансьори са само част от местата, които артистът използва, за да провокира фантазии и изгради цялостно сетивно удоволствие, обърнато към индивидуалното изживяване на всеки един от зрителите.

В продължение на три дни, от 12:00 ч. до 23:30 ч., публиката в София ще успее да преживее тази трансформация на физическото усещане за живота по един нов и специален начин. Зрителите ще могат да се докоснат с всичките си сетива до един нов вид изкуство, а, ако желаят, могат да се превърнат и в съучастници в приключението, откривайки артистичния си потенциал във всеки един момент чрез контакта с нови и различни хора – артисти, аматьори, млади и по-възрастни.

След дебюта си в Северна Америка, PURE ще се разгърне за пръв път и в столицата на Чили, Сантяго, а в края на 2020г. – и в Хонконг.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Няма коментари към тази новина !