Робърт Де Ниро защити Ирландецът

14.11.2019 13:46 | Видян 554 пъти

Робърт Де Ниро защити Ирландецът

Историческите драми, базирани на истински събития, често получават обратна връзка по отношение на точността на сюжета, но „Ирландецът“ на Мартин Скорсезе е специален случай.

Сценарият на Стивън Заилиан е базиран на книгата „Чух, че рисувате къщи“, в която авторът Чарлз Бранд интервюира бившия мафиот Франк Шийран относно участието му в изчезването на Джими Хофа.

Шийран, изигран от Робърт Де Ниро във филма на Скорсезе, твърди, че е убил Хофа, като го е застрелял два пъти в задната част на главата, докато е бил в къща в северозападен Детройт. Както членове на ФБР, така и разследващи репортери по случая Хофа отрекоха твърдението на Шийран, което накара някои да се съмняват в истинността на „Ирландецът“, предава Indiewire.com.

В същия ден Netflix пусна „Ирландецът“ в избрани салони (1 ноември), The Daily Beast публикува интервю със следователя на Хофа Дан Молдеа, който казва, че се е сблъсквал с Де Ниро лично на събитие във Вашингтон и е предупредил актьора да не правят „Ирландецът“, защото историята на Шийран не е вярна.

В реалния живот тялото на Хофа никога не е открито и кръвта му не е намерена в къщата, където Шийран казва, че го е застрелял. По време на неотдавнашно интервю с изпълнителния редактор на IndieWire Ерик Кон, Де Ниро се обърна към обвинението на Молдеа и изрази несъгласие, че „Ирландецът“ изобразява неистинна история.

„Дан е уважаван писател! Ние не казваме, че разказваме действителната история, а казваме нашата история.

Повярвах.

Знам едно - знам всички неща, които Франк каза, описанията на местата, на които е бил, начинът, по който е говорил, всичко е истинско.

Начинът, по който описва случилото се с Хофа, е много правдоподобно за мен. Обичам да чуя какво всъщност му се е случило“, казва Де Ниро.

Повече информация: https://www.indiewire.com

Снимка: Newsweek

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Отложиха концерта на Сибел Джан

Концертът на легендарната певица Сибел Джан, предвиден за...

Ново дело срещу Харви Уайнстийн

Холивудският продуцент Харви Уайнстийн отново ще влезе в...

Няма коментари към тази новина !

*}