Избрани първите за кастингите на Music Idol

21.01.2008 10:53 | Видян 4398 пъти

Избрани първите за кастингите на Music Idol

 Двайсет и двама от всички, явили се на прослушването за Music Idol в Русе, успяха да впечатлят журито и си осигуриха спокойствие до втория етап от кастингите. За два дни Вили Казасян, Люси, Фънки и Есил Дюран прослушаха около 150 кандидати, подбрани от членовете на предварителната комисия.

Много колоритни участници се явиха на кастинга в Русе тази година. Фен на футболен клуб „Дунав - Русе” се яви пред журито с боядисано в цветовете на тима лице. Най-предпочитаната песен от кандидатите за слава е „Назад, назад моме Калино”, която беше изпълнена над 40 пъти. Голяма част от талантите предпочетоха да се явят на прослушването с авторски песни и текстове. Уникален рапър смая журито с рапиране на турски еизк. Изпълнението на шестнайсетгодишния Танжу Чолак от Разград накара Фънки, Люси, Вили и Есил да замлъкнат за минута след края на парчето. Част от членовете на журито заподозряха, че Танжу не използва истински думи, но Есил Дюран разсея всички съмнения, като дори преведе част от песента.

Възрастовите ограничения за участие в шоуто /от 16 до 28 години/ очевидно не обезкуражават кандидатите. Въпреки че демонстрира страхотни певчески възможности, 13-годишно момиче не беше допуснато до втората фаза на кастингите. Същата беше и съдбата на 33-годишен кандидат от Русе.

Сред избраните 22-ма таланти, които продължават напред, е и сестрата на финалистката от Music Idol 1 Илияна Ковачева. Елисавета Ковачева впечатли журито със страхотни гласови умения. Сред одобрените за втората фаза на кастингите са и двама роми, на които миналогодишното жури не даде шанс да продължат. 27-годишният Ангел Георгиев се очертава като един от най-колоритните участници. Неговото прослушване предизвика доста емоции сред някои членове на журито, заради 20-минутен спор на тема „турска музика”. Трима от одобрените кандидати участваха и в Music Idol 1, когато успяха да достигнат до театралните кастинги. 

До момента във второто издание на Music Idol се чуха песни на шест езика – английски, руски, турски, арменски, ромски и български.

Следващата седмица 140-членният екип ще пристигне във Варна, за да отсее най-добрите певци в морската столица. Кастингът ще стартира на 26-и януари, събота, в Гранд Хотел-Казино ‘Интернационал” в кк Златни Пясъци.

 

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !