Хорът на Ваня Монева в саундтрак към сериал на HBO

08.11.2019 11:59 | Видян 794 пъти

Хорът на Ваня Монева в саундтрак към сериал на HBO

Сериалът „Тъмните му материи“ засега разполага само с премиерен епизод, но фен базата му набъбва с всеки изминал час. Оказа се, че в продукцията на НВО и ВВС има българска следа.

Диригентът Ваня Монева и нейният хор се разписват с участие в саундтрака, който също вече трупа суперлативи в социалните мрежи.

Музикалната тема на поредицата съдържа 19 песни, включени в албума Тhe Musical Anthology of His Dark Materials („Музикалната антология на „Тъмните му материи“).

По време на работата по саундтрака хорът на Ваня Монева не знае в коя тема точно се включва, но получава насоки кога музиката трябва да е по-мистериозна, кога трябва да звучи по-зловещо или радостно и т. н.

"Вкарахме много българско звучене с различни допълнителни ефекти от нашия фолклор. Още докато записвахме и бяхме в директна връзка онлайн с композитора. Бяха много доволни от това, което се случва и от допълненията, които предложихме“, разказа пред „Монитор“ майката на поп-звездата Мария Илиева.

По музикалната тема на сериала работят още композиторът и носител на „Грами“ Лорн Балф, певицата Кейти Тънстал, барабанистът на Red Hot Chilli Peppers Чад Смит, челистката Тина Гуо, цигуларката Линдзи Стърлинг и други.

„От самото начало аз и останалите от музикалния екип знаехме, че искаме някакъв хибрид. Исках, когато слушат музиката, хората да не знаят реално ли е или не, дали са в миналото или в настоящето. Друг важен елемент, който се опитахме да вмъкнем, е винаги темата да съответства на дадения герой.“, заяви Балф, познат още с работата си по „Черния рицар“, „Железният човек“, „Мадагаскар“, „Западен свят“ и още куп телевизионни и кинохитове.

„Престижно е да записваме за такъв сериал. Хубаво е, че се обръщат към българското. Участваме в големи продукции, които явно разбират стойността на нашето пеене, на нашите гласове“, сподели ни още Ваня Монева, чийто хор работи и по музиката на „Соло: История от Междузвездни войни"

Припомняме, че „Тъмните му материи“ е адаптация на едноименната трилогия на Филип Пулман. Сюжетът се разгръща във вълшебен свят, в който всеки човек си има свой демон (животинче, което е неотлъчно до него) и се върти около приключението на смелата Лайра. Сред главните попълнения в каста са Дафни Кийн, Рут Уилсън, Джеймс Макавой, Лин-Мануел Миранда и други.

Междувременно Монева и нейният хор се готвят за големия си концерт на 14 декември, който е в рамките на Новогодишния фестивал на НДК. Тогава те ще честват 25 години от създаването на формацията и ще посрещнат на сцената специални гости. Освен това хорът е поканен да участва в постановки на Народния театър и дебютът им там ще е на 23 ноември.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Няма коментари към тази новина !