Роси Иванова си избра картини от изложбата Свобода

01.11.2019 13:07 | Видян 1765 пъти

Роси Иванова си избра картини от изложбата Свобода

В навечерието на Хелоуин, Арт Студио Калина посрещна гости и почитатели по повод откриването на  самостоятелната изложба на художничката Калина Ханджиева – „Свобода“.

Селекцията от уникални творби представя 23 платна маслена живопис и 16 графични рисунки върху цветен картон създадени с креда.

Цели три години Калина се подготвя за нова среща с публиката. Полетът на фантазията й наистина е неудържим, а инспирация за платната си тя получава след като прекарва известно време в Сан Франциско, Америка.

Художничката запечатва местните пейзажи и е силно повлияна от красивото крайбрежие. „Мога да кажа, че се почувствах истински свободна и именно този дух предадох и в картините си. Останалите пък са плод на моето въображение, те се носят в пространството, над облаците и над суетата“, споделя Калина. В някои от цветните си платна тя изобразява самата себе си като малка, другите са природни пейзажи, натюрморти, портрети, в които присъстват конете. Любимата й картина е „Островът на Фастъчко“, в която образите са сякаш излезли от други и приказни светове.

Художничката обмисля, гледа в пространството и изобразява на платното своите най-съкровени чувства. През 2016г. Калина Ханджиева открива собствено арт студио. „Не исках да бъде галерия и имах желание да променя представата за арт пространство. Да създам една артистична среда, сред която деца и възрастни да рисуват“, споделя талантливата художничка.

Школата посреща четвъртата си работна година, а в нея се обучават таланти от 6 до 63 годишна възраст.  Именно със своите курсове, Арт Студио Калина е уникално само по себе си и привлича хора с най-различни професии, дори чужденци от няколко държави. Обучението е от сряда до събота, а курсистите имат свободата да рисуват с всякакви материали върху хартия и платно, могат да оцветяват, да експериментират или да подреждат постановка (натюрморт). Студиото предлага и подготовка за художествени училища. Още от малка Калина е пленена от изобразителното изкуство, а през 2005г. завършва Живопис в НХА при проф.Теофан Сокеров и доц.Кирил Божков. През 2011 година открива първата си самостоятелна изложба в София.

Участвала е в общи представяния и конкурси още като ученичка и студентка. Най-много обича да рисува портрети на хора и коне. Любимите й художници са Златю Бояджиев и Ван Гог. „Чувствам се изключително комфортно сред своите курсисти, сред тях срещнах много ценни и стойностни хора. В обучителния процес участват много таланти. Лично аз се чувствам най-добре пред платното в моят собствен свят“, споделя Калина. За да разгледат експозицията в Арт Студио Калина дойдоха много от нейните ученици, близки и почитатели на невероятното й изкуство. Мис България Роси Иванова също не пропусна да се възхити на изложбата и лично избра своите фаворити сред платната.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !