Делото на Ванко 1 решено до 30 дни

08.04.2009 16:15 | Видян 5244 пъти

Делото на Ванко 1 решено до 30 дни

Пловдивският окръжен съд обяви за решаване делото срещу Петър Главчев. Делото е образувано по искане на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност. Решението на съда ще бъде обявено в 30-дневен срок. Искането е срещу бащата на Ванко 1 - Петър Главчев, и контролирано от него юридическо лице - дружество с ограничена отговорност, научи БЛИЦ.

Експерти от Комисията Кушлев твърдят, че Главчев-старши е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 159б ал. 1 вр. чл. 159а ал. 1 НК, което попада в приложното поле на закона и че дружеството притежава недвижим имот, чиято стойност далеч надхвърля доходите на неговите собственици за проверявания период 1981-2006 г. Въпросният недвижим имот в Пловдив е възбранен по искане на Комисията от Окръжен съд Пловдив.

Претендира се съдът да постанови отнемане в полза на държавата на поземлен имот с площ от 416 кв. м. заедно с построената в него 7-етажна административна сграда, на обща стойност 832 462,27 лева. На днешното съдебно заседание беше прието допълнителното заключение към съдебно-счетоводната експертиза, което имаше за цел да установи приходите и разходите, направени от семейство Главчеви за периода 1981-2006 г. и делото беше обявено за решаване.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !