5 грешки, които допускате в маникюра си

11.10.2019 17:07 | Видян 678 пъти

5 грешки, които допускате в маникюра си

Едно от най-грозните неща в женската визия е олющеният маникюр и зле поддържани нокти. Те издават не само лоша хигиена, но и липса на естетически вкус и поддръжка.

Не всяка дама има възможност да ходи редовно на маникюрист, но пък винаги има начин да намери час да се погрижи за ноктите си. Дори да не сте експерт, има няколко основни съвета, които ще ви помогнат да се погрижите за красивия вид на ноктите си.

Не нанасяйте прекалено много слоеве

Ако искате лакът ви да остане по-дълго на ръцете и да не изглежда сбръчкан, не прекалявайте със слоевете. Нанасяйте един тънък слой, за да може да изсъхне по-бързо.

Съвет: Винаги чакайте няколко минутки преди да нанесете следващия слой. Освен това лакирайте само в една посока, за да се нанесе равномерно.

Избягвайте гореща вода

Искате маникюрът ви да се задържи? Избягвайте гореща вода поне 6 часа след нанасянето му. Горещата вода може да го съсипе по-бързо, затова ползвайте ръкавици, ако ви се налага да вършите някакви задължения с гореща вода.

Съвет: Студената вода е ваш приятел. Поставете ръцете си за 1-2 минути в студена вода, тя ще помогне на лака да изсъхне по-бързо.

Не клатете лака

Недейте да разклащате шишенцето преди да се лакирате. Това причинява появата на балончета в лака, които после се разнасят върху ноктите ви. Влизането на въздух в лака го прави неустойчив и той пада по-лесно.

Съвет: Вместо да клатите шишето, го разтъркайте между ръцете си, така ще направите течността по-гладка.

Не пропускайте базата

Както правилният праймър ще ви помогне да задържите грима по-дълго време на лицето си, така и базата ще даде дълготрайност на лака ви. Не слагайте повече от един слой.

Съвет: Натопете памуче в алкохол или бял оцет и нанесете върху нокътната плочка преди да слагате каквото и да било. Така ще премахнете излишната мазнина и ще изсушите нокътя, за да абсорбира по-добре основата за лак.

Не режете кутикулите

Рязането на кутикулите крие здравословни рискове. Дори експертите са съгласни, че при отрязването им, мястото може лесно да се инфектира. По-добре ги натъпчете, за да избегнете разпръсването на лака върху тях.

Съвет: Ако нямате специално олио за кутикули, си направете свое, използвайки комбинация от зехтин и кокосово олио. Масажирайте нежно мястото и после ги избутайте към края на нокътя.

 

Източник: Tialoto.bg

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !