Скорсезе: Филмите на Марвел не са кино, а тематични паркове

07.10.2019 17:55 | Видян 1740 пъти

Скорсезе: Филмите на Марвел не са кино, а тематични паркове

„Не ги гледам. Опитах се, знаеш ли? Но това не е кино.

Честно казано, най-близкото нещо като определение за филмите на „Марвел“, по начина, по който са направени и с актьорите, които дават най-доброто от себе си, предвид обстоятелствата – това са тематичните паркове.

Но не и кино, което е направено от човешки същества с цел емоционално и психологично влияние върху други хора.“

С тези думи прочутият режисьор Мартин Скорсезе си навлече гнева на свои колеги, пише Монитор.

Цитатът е част от интервюто му за сп. Empire на прага на премиерата на новия му филм „Ирландецът“, а само часове, след публикуването редица автори на филми за супергерои се възпротивиха на казаното от носителя на „Оскар“.

Джеймс Гън, който е сред малкото режисьори (ако не и единственият), които работят толкова добре с „Марвел“, колкото и с DC, бе първият, реагирал на изказването на Скорсезе.

Мартин Скорсезе е в топ 5 на любимите ми режисьори. Бях бесен, когато хората осъдиха „Последното изкушение на Христос“ без да са го гледали. Тъжно е, че той сега съди моите филми по същия начин.

Не харесвам хора, които съдят филми без да са ги гледали, независимо дали става дума за заглавие за Христос или за някой жанр

написа авторът на „Пазители на галактиката“ и „Отряд самоубийци 2“ в Туитър. Той допълни, че остава признателен на Скорсезе за приноса му към седмото изкуство, както и че няма търпение да изгледа „Ирландецът“. Недоволен от коментара за филмите на „Марвел“ остана и Джош Уедън, който застана начело на първите две продукции под щампата на Отмъстителите.

Вместо да защитава своето творчество обаче той скочи в подкрепа именно на Джеймс Гън. „Когато прочетох тези думи, първо се сетих за Джеймс Гън, който влага сърце и душа в „Пазители на галактиката“. Прекланям се пред Марти и разбирам гледната му точка, но... Ето една причина защо съм винаги ядосан“, написа и Уедън в социалните мрежи.

Актрисата Карън Гилиан (Небула в „Пазители на галактиката“) също се изправи в защита на Гън.

Със сигурност бих казала, че филмите на „Марвел“ са кино. Киното представлява разказ на история с визуализация категорична бе тя.

 

Снимка: Comic Book

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !