Dior ще засади 164 дървета

02.10.2019 11:58 | Видян 1133 пъти

Dior ще засади 164 дървета

Седмицата на модата в Париж е едно от най-чаканите събития в модния бранш. На подиума излизат едни от най-добрите марки, за да представят своето виждане за тенденциите през следващата година. Една от тях беше Dior, която излезе с дизайните си за пролет/лято 2020 година.

Шоуто им обаче предизвика и редица коментари заради декора, който беше използван. Около модния подиум бяха сложени 164 дървета, които да пресъздадат горска атмосфера. Това не се хареса много на екоактивистите, които побързаха да кажат, че това е престъпление към природата и не е никак полезно във време на глобално затопляне.

От модния гигант бързо реагираха и обясниха, че всичките използвани дървета ще бъдат присадени отново из цял Париж. Така ще им бъде позволено да растат в нормална среда, която ще им помогне да живеят дълъг живот.

Освен това, самите дървета, които идват от Франция, Германия и Италия, са имали табели с историята и произхода на всяко едно дърво. Също така, там е било написано и къде точно ще им бъде новият дом след шоуто.

Източник: tialoto
Снимка: Reuters


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !