Максим Генчев прави всенароден кастинг за ролята на Ботев

26.09.2019 15:55 | Видян 897 пъти

Максим Генчев прави всенароден кастинг за ролята на Ботев

Да намери подходящия (не)професионален актьор за ролята на Христо Ботев.

С тази тежка задача се е заел българският режисьор Максим Генчев.

Авторът на „Дякона Левски“ обяви, че прави „всенароден“ кастинг за образа на революционера, като изискванията му са пред камера да застане истински родолюбец, до 30-годишна възраст.

Той уточнява, че професията на кандидата не е от значение. Иначе казано – на кораба „Радецки“ във филма му може да се качи и човек, който досега не се е подвизавал като актьор.

В България няма академия по киноактьорско майсторство. Във филми се ползват театрални актьори, които не са подготвени за кино. Често пъти те рецитират репликите, а при забележка да говорят естествено започват да мрънкат неразбираемо.

Опитът ме научи да наемам точните хора за филмови роли и досега нямам провал с тях: Горан Гънчев - Димитър Общи, Иван Нешев - Петко в Дякон Левски и десетки други!

За ролята на БОТЕВ ще наема личност, съчетаваща емоцията на огнения Ботев дух и студената му интелектуалност“, категоричен е Генчев. Той призовава всеки да научи публикуван на Фейсбук страницата му диалог и да изпрати свое видео с пресъздаването му.

Междувременно за заснемането на „Ботев“ той събира дарения от български и чуждестранни любители на седмото изкуство чрез платформата на PayPal.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Няма коментари към тази новина !