ДА! 5 евро за най-добрата Маргарита в света

17.09.2019 17:38 | Видян 437 пъти

ДА! 5 евро за най-добрата Маргарита в света

Можете ли да хапнете в ресторант със звезда Мишлен за 5 евро? Да! Можете в най-добрата пицерия на Неапол – родното място на пицата, в Италия, в Европа и в света Сорбилло на улица Трибунали в стария център на южния град.

От 1935 г. основаното от семейство с 13 деца заведение храни виртуозно съгражданите си и прииждащите да го посетят гости от цял свят.

Влизате в тясно помещение с десетина маси, в чиято входна част е инсталирана красивата фурна.

Млад момък усърдно върти фурнаджийската лопата и за броени минути вади от нея виртуозни пици. 

Наред с класиката, кръстена на прапрабабата на нашия Цар Симеон Втори – Маргарита с бялото на моцарелата, червеното на доматите и зелено листенци боселик най-отгоре – цветовете на италианския и на българския трибагреник, се предлагат още много видове пица. Любимите ни 4 сирена са 8 евро. И са несравними със струващите пак толкова в софийските кръчми „гарнирани пити”.

Майсторът някак си успява кората да не бъде по-твърда от сърцевината, да съчетае мекота и хрупкавост, а накрая човек да не усеща топка тесто в стомаха, както става след посещение на коя да е бг пицерия. Всичко зависи от продуктите и от професионализма на печенето, както сами се убеждавате.

По стените на скромно обзаведеното заведение личат вестникарски статии от различни епехи, които възхваляват ненадминатото заведение.

Заедно с единствения му конкурент – Да Микеле, чиято Маргарита е също толкова, ако не и по-добра, до края на този дълъг уикенд, Сорбило участва в Градския празник на пицата на крайбрежната алея Карачоло на прекрасния Неапол с изглед към вулкана Везувий от едната и към остров Капри.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ивайло Христов снима нов филм за Ламбо

Ламбо - толкова обичан е работното заглавие на...

Боян Арсов като Отело в театър Азарян

Младият и талантлив актьор Боян Арсов, който миналата...

Няма коментари към тази новина !

*}