Майкъл Джордан прави 1 млн. дарение за пострадалите на Бахамите

11.09.2019 15:37 | Видян 488 пъти

Майкъл Джордан прави 1 млн. дарение за пострадалите на Бахамите

Шескратният шампион на НБА – Майкъл Джордан ще направи дарение в размер на 1 милион долара за пострадалите от урагана Дориан, връхлетял Бахамските острови в началото на месеца. Бурята причини смъртта на поне 43 души, над 3500 са евакуирани в Насау, а около 70 хиляди се нуждаят от храна и подслон.

Ръководителят на Американската агенция за международно развитие Марк Грийн е сравнил щетите с тези на ядрена бомба.

Природното бедствие от пета степен мина през островната страна на 1 септември с пориви на вятъра до 300 километра в час.

Легендата на Чикаго Булс сподели, че е съкрушен от опустошението на Бахамите и че сърцето му е с всички, които страдат и тези, които са изгубили любими хора.

Въздушния, който често посещава островите поясни, че ще следи отблизо ситуацията около възстановяването и работи по въпроса за намирането на нестопанска организация, на която да преведе сумата от 1 милион долара и която най-ефикасно ще помогне на засегнатите жители.

„Бахамските хора са силни и издръжливи. Надявам се, че моето дарение ще е от помощ, докато работят за възстановяването си от тази катастрофална буря”, каза Майкъл Джордан.

Източник: Гонг

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Синият талисман протестира в София

"Перник е градът останал без вода месеци, поради...

Кондорите могат да се реят във...

Кондорите могат да се реят във въздуха 160 км без да...

Няма коментари към тази новина !

*}