Халваджиян с нов голям удар

02.09.2019 12:23 | Видян 1975 пъти

Халваджиян с нов голям удар

Продуцентът Магърдич Халваджиян е приключил успешно проточили се с месеци преговори със сенчестия бизнесмен Петър Цабалас – Пепи Гърка за топ заведението „Парк бар”, помещаващо се на улица „Шипка” в центъра на София, пише „Уикенд”.

След продължителни разговори Халваджиян и Цабалас са постигнали договорка популярния бар да бъде отдаден под наем на съпругата на арменеца Кремена.

Тя ще плаща по 10 000 евро на месец за обекта, който трябва да отвори врати най-късно на 1 ноември. Заведението „Парк бар” бе хит сред заможните софиянци и гости на столицата повече от десетилетие благодарение на управителя Иво.

Миналата есен обаче чевръстия управител напусна създаденото от него заведение, за да създаде свое собствено – „Меценат” на партера на ЦУМ, а собственика Пепи Гърка отвори морски ресторант на мястото на „Парк бар”.

Както се и очакваше, скъпарския ресторант не потръгна и след 3-4 месеца позорно хлопна кепенци. Оттогава топ имотът в близост до Софийския университет и БНТ стои заключен, а собственикът Пепи Гърка опитва да го продаде за безумната цена от 7 милиона евро.

В крайна сметка Цабалас е приел офертата на Магърдич и Кремена Халваджиян да им отдаде под наем помещението заедно с марката – „Парк бар”.

Преди да заработи отново въпросното заведение, съпругата на Маги Халваджиян ще затвори настоящия си нощен бар, помещаващ се в Докторската градина, до централната сграда на Софийския университет „Свети Климент Охридски”. Разправят, че заведението на Кремена Халваджиян не вървяло заради колосалните кражби, въртени от бармани и сервитьори.

Надеждите на шармантната половинка на Маги Халваджиян са новото й заведение да потръгне заради старата слава на „Парк бар” като място с перфектна кухня, приветливо обслужване, приемливи цени и безкраен наплив на млади красавици.  Тъмния облак над „Парк бар” е свързан единствено със собственика на обекта Петър Цабалас. Неговото име изплува покрай аферата с откраднати 21 милиона лева от трезора на гръцката „Алфа банк” на бул. „Васил Левски”.

През есента на 2010 г. гърците установиха, че касиерът в банката Петър Митевски е изнесъл със сакове 2,1 милиона лева, 9,3 милиона евро и 650 000 долара. След като Митевски бе арестуван, той разкри, че е предал парите на Петър Цабалас, който му обещал комисионна от 400 000 евро, ако му осигури 10 милиона евро за 3 месеца – кешът му трябвал за покупката на имоти.

Първоначално Петър Цабалас призна, че е взел парите, но след това се отметна от думите си, когато случая отиде в Специализираната прокуратура.

Пепи Гърка отрече да е замесен в аферата и стана свидетел по делото, но е публична тайна, че схемата бе измислена именно от него. Крупният банков обир обаче засега остава без последствия за извършителите, тъй като Митевски избяга, докато бе пуснат под домашен арест и вече от 3 години е в неизвестност.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !