8,2 млн.за къщата на Югов и Мара Отварачката

26.08.2019 11:07 | Видян 3720 пъти

8,2 млн.за къщата на Югов и Мара Отварачката

Почти 100-годишна къща на ул. "Хан Крум" 31 в София, в която през годините са живели финансисти, политици, бизнесмени, била е офис, а последно – ресторант, вече ще бъде център за хора, чиято основна цел е развитието.

Това съобщи Милена Хаджииванова, основател и управител на консултантската компания "Ейч Вижън".

"Концепцията е моя, представих я на Николай Събев и той ми повярва. Заедно избрахме къщата между офертите на пазара, но инвестицията е негова. Работим като съдружници на договорни начала", уточни тя.

Николай Събев е мажоритарен собственик на "Еконт Експрес" - куриерска компания, тръгнала от Русе, с приходи 179.5 млн. лева за 2018 г. и ръст 6.8% спрямо година по-рано.

"Милена Хаджииванова управлява този обект. Тя е наш бизнес партньор отскоро и е специално поканена да развие темата "Човешки растеж" там с мощната ни подкрепа", потвърди и Николай Събев.

"Стремим се да създадем отворена общност от хора, за които развитието е основна ценност", обясни Милена Хаджииванова.

Тя е клиничен психолог, сертифициран пофесионален коуч и има близо 20 години практика, свързана с обучения за личностно и организационно развитие. Работила е и с екипа на "Еконт", откъдето и познава собственика на компанията.

"Тук ще има различни събития, обучения, джаз вечери, четения на книги, кино, както и споделено работно пространство за 30 души.

В къщата има пет зали, които ще бъдат отдавани под наем за събития, свързани с общата идея. Ще работи бар, в който ще се предлага най-доброто кафе в София, различни коктейли, смутита и други здравословни храни", добави тя.

В момента осъвременяват дизайна на къщата и градината с идеята да заработят от началото на октомври.

"Нордик пропъртис", дружеството за имоти на Николай Събев, има инвестиционни активи за 20.6 млн. лева и 455 хил. лева приходи през 2018 г.

Справка в Имотния регистър сочи, че Николай Събев е купил къщата февруари през дружеството си "Нордик пропъртис" за 8.2 млн. лева.

Сградата е около 200 кв.м, дворът – почти декар. Продавач е бизнесменът Добромир Гущеров през дружеството си "Гущеров и син" (бивше "Орел консулт").

продължи >>

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Няма коментари към тази новина !