Азис е сред 500-те в света с костюм със златни нишки

02.04.2009 15:45 | Видян 9155 пъти | Гласували 2

Азис е сред 500-те в света с костюм със златни нишки

Уникален плат за костюм  със златни нишки, опакован  в луксозна кутия и с паспорт за качество от най-висок клас, ще получи в шоуто си в петък вечерта по ТВ 2 Азис. Материята от лимитираната серия – само 500 броя в цял свят,  е дар за водещия от собственика на Модна къща Агресия Александър Антов.

Той гостува в предаването  заедно с рекламното лице на новата линия на марката  – президентът на Професионалната футболна лига Валентин Михов. Двамата ще представят ръчната изработка на костюмите, наложена вече като тенденция в цяла  Европа – Hand Made. 

Луксозната материя, с която ще се облече Азис,  е първият плат,  съчетал викуня (вид дива лама от Ю.Америка) пашмина. Това е съчетаване на различни по дължина влакна, получени в два различни континента  Азия и Ю.Америка. Вълната на козата пашмина се отличава с изключителна мекота, а вълната на викунята е още по-мека. Викунята се стриже на място, високо в Андите, като влакната се сортират изключително внимателно от експерти. Запазват се само най-добрите  и първата обработка се прави на мястото на добива. Досега вълната от Викуня се кардираше и употребяваше само за производство за плат  на палта. За първи път  чрез специална техника, Дормьой прави възможно Викунята да се обработва с гребен, който дава на нишките нов финиш и повече мекота.

Тъкането и финиша се извършват в Англия по традиционни методи. За постигане на максимална мекота пропорцията на този плат е 20% викуня и 80% пашмина. Венкиш  се произвежда в ограничени количества. Запазен е за малък брой ВИП-личности.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Няма коментари към тази новина !