Park Live – тридневен музикален маратон в парка

02.04.2009 13:30 | Видян 2365 пъти

Park Live – тридневен музикален маратон в парка

От 18-ти до 20-ти юни 2009 г.  в центъра на София  ще се проведе първият по рода си тридневен музикален фестивал Park Live -  музика на живо, на открито в парка. Мястото на фестивала е зеленият оазис на София - Борисовата градина и разположения в нея Колодрум. Идеята на Park Live е да предложи на хората след работа да излязат в парка и на открито да се забавляват с качествена селекция на музика. Затова концертите ще започват в 17 часа и ще приключват в полунощ.
"Зелената" музикално-културна концепция е подкрепена от най-старото ирландско уиски Bushmills. Чрез фестивала то ще налага новата си комуникационна платформа Bushmills Brothers - за моментите, когато приятелите се превръщат в братя.

Организаторите от Cotton Records обещават селекция на едни от най-известните международни музикални групи в стиловете джаз, поп и денс музика.

Лондонският рапър с ямайски корени Roots Manuva (Руутс Манува)  е  едно от първите потвърдили имена, който  ще зарадва българските хип-хоп фенове с двучасов лайв. Родни Смит, познат повече със сценичното си име Roots Manuva дебютира през 1994 г. със сингъла "Next Type of Motion". През 1998 г. става част от лейбъла Ninja Tune, а през 1999 г. реализира дебютния си албум Brand New Second Hand, за който е награден с MOBO (Music Of Black Origin) за Best Hip Hop Act.  Последният му албум носи името 'Slime & Reason' и  излезе през септември 2008 г. Влиянието на Roots Manuva върху британската рап сцена е толкова голямо, че The Times го обявяват за ърбан-гласа на Острова. През годините Manuva работи с DJ Shadow, Mr Scruff, U.N.K.L.E., Nightmares on Wax, The Cinematic Orchestra, Leftfield, Gorillaz, Coldcut и др.

В тридневния маратон  участието си е потвърдил също и емблематичният водещ на ВВС1 Gilles Peterson (Джайлс Питърсън) - човекът, който определя световните музикални тенденции. Като диджей може да го чуете да пуска всичко от дъб и реге през джаз, ню джаз, фънк, соул, броукън бийт, латино, боса нова, самба... С хилядите си фенове по цял свят, той се превръща в посланик на качествената музика. Затова и основава Worldwide  festival, където дава поле за изява на откритите от него музикални таланти.
4hero са сред другите, големи имена, които ще видим на фестивала. Трудно е да се определи тяхното музикално звучене, прелитащо от джангъл до хип хоп, от джаз до броукън бийт. Дуото Marc Mac и Dego са създателите и на Reinforced Records, един от основополагащите музикални лейбъли за дръм енд бейс. Първият им албум “Parallel Universe” е смятан за първия Drum'n'Bass албум и е номиниран от NME за албум на годината през 1995. 4ero винаги са преминавали изкуствените стилови граници, перфектно комбиниращи най-доброто от джаз, соул и хип хоп.

Подобни фестивали на открито се провеждат в повечето европейски градове като  Монтрьо, Атина, Солун, Загреб, Белград, Виена, Будапеща, както и Истанбул.
Организаторите от Cotton Records вярват, че Park Live ще привлече както софиянци, така и много гости от страната и чужбина, и ще помогне за изграждането на международния културен облик на столицата ни.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Самоуправляващи се автомобили: Какво...

Авторите на научна фантастика, Илон Мъск и други от...

Червената нишка: Откъде идва...

Японците имат древно поверие, че хората, които са...

Няма коментари към тази новина !