Ванга не вярвала на зодиите и асторолозите

07.08.2019 11:08 | Видян 2275 пъти

Ванга не вярвала на зодиите и асторолозите

Филм за 100-годишнината от рождението на Ванга беше най-гледаното предаване в Русия преди 8 години, а оттогава името и псевдопрогнозите й завладяха също британските и американските медии. Около юбилея на пророчицата големите канали в необятната държава, която заема 1/6 от сушата на планетата Земя се скъсаха да въртят собствени разследвания за мистериите около нея. Доста от нещата са неизвестни и у нас. А причината е проста – нито българската телевизия, нито българската държава се сетиха да почетат Ванга или поне да се рекламират по света чрез нея. На фона на катастрофалния зимен сезон в Банско и сринатия от гръцката криза туризъм на Сандаски това беше тъпо. Не че около 15-годишнината от смъртта й някой си е мръднал пръста.
Най-скандални са отношенията на Ванга с руската гадателка Тамара Глоба. Не е тайна във висшите кръгове, че именно тя е автор на личните хороскопи на експрезидента Георги Първанов и неговото семейство. Съпругът й Павел Глоба пък се опита да отгатне резултата от изборите през лятото на 2009 г. И се провали тотално, защото според него Бойко Борисов нямаше да стане премиер, а Станишев оставаше на поста.

Дали двамата руснаци са посъветвали държавния ни глава да измисли формулата за смесен мажоритарно – пропорционален вот, не е ясно, но е много вероятно. Но именно тя качи местата на ГЕРБ в парламента от 103 на 117 и стана възможно създаването на кабинета Борисов 1.

Тамара Глоба идва на посещение при Ванга. Идеята й е да си направи последваща реклама в Русия като наобиколи медиите и започне да разказва колко е близка с българската оракулка. За доказателство е заредила с много лента фотоапарата си и мечтае да се нащрака до насита с петричката врачка.
Само че гадателката на Първанов удря на камък. Тя получава среща с Ванга. За нашата предсказателка е интересно от човешко любопитство да усети има ли наистина дарба рускинята. В онези години Глоба вече се е прочула в нашата страна с вещаенето на човешки съдби и световни промени по картата на звездното небе. Ванга по принцип никак

не обича астролозите

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Кучето на Борис Джонсън притеснява...

Британският премиер Борис Джонсън се оплака, че кучето...

"Стани богат" се завръща на малкия екран

След дълга пауза, тази есен любимото на мнозина шоу...

Няма коментари към тази новина !

*}